torstai 4. tammikuuta 2018

NATO UHKAILEE RUOTSIA - SUOMI VAIKENEE KUIN MUURI

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström antoi Ruotsin yleisradion uutistoimitukselle haastattelun uudenvuoden tienoilla, jossa hän totesi Naton uhkailleen ja painostaneen Ruotsia. Ulkoministeri varoitti Natoa sekaantumasta Ruotsin sisäisiin asioihin ja poliittiseen päätöksen tekoon.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/margot-wallstrom-varnar-nato
https://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-slar-tillbaka-efter-natos-varning/
http://omni.se/wallstroms-motangrepp-nato-ska-inte-hota-sverige/a/A232Wj

Koko suomalainen valtamedia on vaijennut tästä melkoisesta uutisesta kauttaaltaan. Yksikään merkittävä suomalainen sanomalehti ei ole uutisoinut Ruotsin ulkoministerin lausuntoja, YLEn uutiset ovat sensuroineet uutisen täysin, samoin MTV3:n uutiset. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Miten on mahdollista, ettei Ruotsin ulkoministerin ilmoitus siitä, että Nato uhkailee ja painostaa Ruotsia ja sekaantuu sen sisäisiin asioihin, ole uutinen yhdessäkään itsensä luotettavaksi valtamediaksi julistaneessa mediassa?

Kuka on päättänyt Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, Iltalehdessä, Aamulehdessä, Yleisradion uutistoimituksessa ja MTV3:n uutistoimituksessa sen, ettei Ruotsin ulkoministerin lausuntoa käsitellä lainkaan, ei tuoreeltaan eikä jälkeenpäinkään?

Mitkä ovat ne journalistisen perusteet tämän jättiuutisen sensuroimiselle? Tämä samainen media on auliisti toitottanut Ruotsin lähetymistä Natoon, markkinoinut Suomen Nato-jäsenyyttä Ruotsin mahdollisella Nato-jäsenyydellä jatkuvasti ja johdonmukaisesti, mutta nyt tämä ei olekaan uutinen?

Helsingin Sanomat jatkaa suomalaisen "luotettavan" valtamedian linjaa ja julkaisee tänään torstaina 4.1. 2017 presidentin lähes samaan aikaan annetun haastattelun, jossa presidentti Niinistö toteaa ties kuinka monennen kerran, että jos Ruotsi liittyy Natoon, on Suomenkin tehtävä samoin. Tämä siis samaan aikaan, kun Expressen julkaisee etusivullaan jutun otsikolla: WALLSTRÖM ISKEE TAKAISIN - NATON VAROITUKSEN JÄLKEEN.
https://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-slar-tillbaka-efter-natos-varning/

Presidentti Niinistö ei kommentoi lainkaan Ruotsin ulkoministerin lausuntoa. Pääministeri Sipilä ei sano yhtään mitään. Ulkoministeri Soini on kuin kadonnut. Puolustusministeri Jussi Niinistö lymyää jossakin. Eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta on hipihiljaa. Kaikki suomalaiset puoluejohtajat ovat hiljaa, presidentti ehdokkaat vaikenevat yhtenä kilpimuurina, kaikki kansanedustajat ovat hiljaa, eikä armeijan taholta kuulu pihaustakaan. Jopa Ulkopoliittisen instituutin Ajatusten Mätäojat ovat kadonneet täysin, vaikka ovat yleensä kaikkialla ja jokapaikassa jakelemassa Natoa kannattavia mielipiteitään.

Miksi?

Miksi Suomi vaikenee kuin muuri?

Koska meille on syötetty muutaman vuoden ajan propagandaa siitä, kuinka Venäjä uhkailee, painostaa ja sekaantuu maitten sisäisiin asioihin, ja nyt Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on sanonut suoraan, että Nato uhkailee ja painostaa Ruotsia, ja sekaantuu sen sisäisiin asioihin.

Uutista on vaikea julkistaa reipasta Venäjän-vastaista Nato-propagandaa tehneessä valtamediassa, koska se paljastaisi koko median valehdelleen jo vuosien ajan. Se paljastaisi sen, mitä se luotettava suomalainen valtamedia on todellisuudessa.


13 kommenttia:

 1. Ne on kaikki pohtimassa,miten kyykytettäisiin työttömiä enemmän.Asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen.

  VastaaPoista
 2. Suomalaisia ei tunnu kiinnostavan laajempi kokonaiskuva maailman politiikasta ja sen historiasta eikä oman maan todellisesta historiasta mistä voisi oppia paljon.Suomiko itsenäinen? Ei siltä näytä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kansalaisia kiinnostaa maailman politiikka, mutta valtamedia ei siitä tietoa levitä, jos tieto on poliittisen konsensuksen käsityksiä vastaan. Maailmankin valtamedian mukaan USAn politiikassa on vihattavaa vain presidentti Trump. Obama on kuitenkin aiheuttamat suuret vahingot Euroopalle tukemalla isis-terroristejä, jotka nyt Venäjä väittää nitistäneensä. Suomi on suomettuneempi kuin Kekkosen aikana, mutta suomettumisen suunta on länsi venäjä-pelossa josta syystä liitytiin EU ja rahaliittojäseneksi. Kekkosen aikana suomettuminen johti menestykseen, nyt suomettuminen on johtamassa köyhtymiseen.

   Poista
 3. Ehkäpä Suomi saa hävittäjänsä halvemmalla, kun ottaa ne taktiset ydinasekärjet mahdollistavilla ohjusjärjestelmillä ja suostuu varustamaan ne tarpeen tulleen näillä ja toimimaan niitten suhteen Naton komennossa. Tämmöinen kähmintä olisi suomalaiselle poliittiselle järjestelmälle ml. media aivan tunnusomainen toimintatapa.

  VastaaPoista
 4. Onhan meillä perseensäkin myynyt berperin pyörittäjä hoitamassa asioitamme. Vai kenenkö asioita ne nykyisin lienevät, kun Suomen KANSAN mielipide ei kiinnosta päättäviä pätkän häivää.

  VastaaPoista
 5. Onkohan Venäjällä puitu lehdissä/mediassa tätä asiaa?

  VastaaPoista
 6. Onkohan Suomeakin uhkailtu? Eduskuntavaalit ja täys hiljaisuus julkisuuteen ei tietoa. Sitten vasta kun ollaan jo laittomasti Natossakin, näin kävi eun suhteen. Kansaamme viedään kuin pässiä teuraaksi.

  VastaaPoista
 7. Ketkäs (((ne))) Natoa johtivatkaan...

  VastaaPoista
 8. Ruotsin median seuraaminen vaatisi jonkin verran ruotsinkielentaitoa. Se taas ei oikein sovi tämänpäivän suomalaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Is'int ljuga - olisiko syytä pysyä totuudessa - oi totuuden puhuja? Tämänpäivän suomalaista erityisen monet puhuvat, asioivat, käyttävät, opiskelevat, työskentelevät myös ja varsinkin ruotsiksi! Vain eräs pieni ryhmä haluaa kritiikillään sen muidenkin mielipiteeksi. Aikoinaan sanottiin, että Suomi on maa, joka vaikenee kahdella kielellä. Onneksi nykyiset nuoret suurin joukoin ovat hyvin kielitaitoisia. Kiitos uudistetun koulutuksen. Jos oma asenne on negatiivinen - kenen etu se on? Jos osaat sellaista, mitä toiset ei - kenen hyöty se on?

   Poista
 9. Suomalaiset sovittaa päätä vaan syvemmälle Naton pyllyyn.

  VastaaPoista
 10. Omituinen ja typerä kansa - ei välitä edes itsestään. 1918 yritettiin edes "välittää"...

  1%

  VastaaPoista
 11. Suomen ja valtamedian johto on täynnä munattomia miehiä, jotka heti säikähtävät, kun vähän uhkaillaan, ja aina nöyristellen tekevät kuten käsketään. Tosin tätä voi edesauttaa uhkaamalla henkilön läheisiä kuolemalla vrt. Sipilän poika.

  VastaaPoista