perjantai 30. kesäkuuta 2017

AVOIN KIRJE KANSANEDUSTAJILLE

Hyväksyitte hiljattain niin sanotun työelämäkokeilun laajennuksen niin, että nyt näitä ilmaistöihin pakotettuja ihmisiä voidaan sijoittaa myös yksityisiin yrityksiin. Päätöksenne osoittaa, että elätte sellaisella fantasiamaailmassa, jossa mikä tahansa on mahdollista, myös uusorjuuden kannattaminen.

Erityisen noloa tämä uusorjuuden lanseeraaminen on ollut ja on sosialidemokraateille. Puheenjohtaja Rinne kitisee aivan turhaan kuinka vasurit moittivat heitä. Rinne sanoo, että demarit ihan kirjasivat kannan johonkin paperiin, että he oikeasti haluavat sitä ja tätä. Todellisuudessa valtaosa demareista äänesti uusorjuuden laajentamisen puolesta. Suomen sosialidemokraattinen puolue haluaa orjuuden takaisin tähän maahan siinä missä kokoomus ja keskustakin.

Koska teillä ei tunnu olevan käsitystä siitä mitä te näillä tempputyöllistämisillänne todellisuudessa teette, kerrataanpa mitä se orjuus Suomenkin allekirjoittamien ja vahvistamien kansainvälisten orjuuden vastaisten sopimusten mukaan on.

Kaikki nämä "työkokeilut" ja muut eriskummallisin nimin varustetut "osallistuttavat sosiaaliturvat" ovat juuri tuota edellä kerrottua. Ne ovat orjuutta kansainvälisen määritelmän mukaan. Jos työtön tai sosiaaliturvan varassa kituuttava kantasuomalainen kieltäytyy osallistumasta hänelle määrättyyn "työkokeiluun" tai "osallistuttavaan sosiaaliturvaan", häntä rankaistaan. Juuri tämä on orjuutta. Te tekopyhät satraapit haluatte sitä.

Demarien tavoitteenahan on tilastoleikki, jossa näihin uusorjatöihin pakotetut ihmiset siivotaan pois tilastoista ja näin voidaan väittää työttömyyden laskeneen. Todellisuushan on toinen. Ihmiset ovat vain sen aikaa näissä orjahommissa, kuin se työn teettäjälle kannattaa. Vain ani harva saa tätä kautta työpaikan, vakituisesta työsuhteesta puhumattakaan. Asiasta on tehty yliopistotutkimuskin. Mutta ei anneta moisen akateemisen höpöhöpon haitata menoa. Pääasia että uusorjuus yleistyy ja normalisoituu, sillä tavoitteena on isompi kuva.

Tavoitteena on romuttaa suomalainen palkkataso mahdollisimman laajasti. Juuri siksi maahan päästetään kymmeniä tuhansia turvallisista maista tulevia pakolaisia, joista monet ovat asuneet turvallisissa lähtömaissaan jo vuosien ajan. Nämä tulokkaat tuodaan osaksi työvoimareserviä, jonka avulla ylläpidetään suurtyöttömyyttä, joka taas on palkka-alennusten vipuvarsi. Mitkään inhimilliset syyt tai kansainväliset solidaarisuudet eivät teidän päätöksiänne ohjaa. Se näkyy siinäkin, että kun itärajan kautta tulee turvapaikanhakijoita, heitä palautellaan kuin bumerangeja Dublinin sopimuksen nojalla, koska Venäjä on turvallinen lähtömaa. Ruotsi tai Saksa eivät sitä muka ole.

Uusorjuudella pyritään iskemään suomalaisen työelämän kovaan ytimeen, kantaväestön työpaikkoihin. Kun yrityksellä on valittavanaan ilmainen uusorja tai vakituista työtä hakeva kansalainen, uusorja tulee luonnollisesti aina oikeaa työntekijää kustannustehokkaammaksi. Näin uusorjuus lisää työttömyyttä, joka taas tarjoaa lisää uusorjia teidän luomillenne uusorjuusmarkkinoille. Pikkuhiljaa työn hinta eli palkat painetaan sille tasolle, jolla ei nyky-Suomessa enää elä. Se on teidän pyhä ja suuri tavoitteenne.

Typerintä tässä orjuuskiimassanne on tietenkin se, että ilmaistöihin pakottamanne orjat romauttavat KIKYn tavoin kotimaista kulutuskysyntää eli sitä rahaa, joka pitää Suomenkin käynnissä. Ilman kuluttajia kotimarkkinoilla toimivat firmat ovat kusessa ja niitä on 90% suomalaisista yrityksistä. Mutta te kakat nakkaatte kotimarkkinayrityksistä, koska teille orjuuden vahvistaminen on paljon tärkeämpää kuin toimiva talous ja elävät kotimarkkinat, oikeista työpaikoista puhumattakaan.

Jos te haluaisitte poistaa työttömyyttä tekisitte jotakin aivan muuta. Poistaisitte naurettavia pätevyysvaatimuksia, aivottomia lupavaatimuksia ja muita työpaikan saamista estäviä byrokraattisia esteitä, joita olette nännit jäykkinä suomalaisille asetelleet satamäärin. Vielä minun nuoruudessani työpaikan sai näin: käveli sisään firmaan, esitteli itsensä ja kysyi töitä, pomo tsekkasi miehen ja katsoi onko tästä hommiin, sen jälkeen oltiin vajaalla palkalla muutama kuukausi harjoittelemassa ja jos sopi hommiin, sai työpaikan.

Kiitos teidän kansanedustajien, tuollainen ei enää käy. Vaikka mies olisi sopiva ja pomo haluaisi miehen hommiin, se ei onnistu jos miehellä ei ole teidän määräämiänne pätevyys- ja lupa- ja ketteryyskorttejanne ja todistuksianne. Se on vain ja ainoastaan teidän vikanne ja syynne. Te olette syypäitä tuohon. Ei kukaan muu. Se johtuu siitä, että te haluatte luoda työmarkkinat, joissa uusorjuus on merkittävä palkkojen romauttaja.

Te olette myös se porukka, jonka mielestä orjuus on levitettävä mahdollisimman laajalle suomalaiseen yhteiskuntaan. Te tahdotte sitä. Se on teidän mielestänne oikein. Perustelut uusorjuudelle ovat kuin peräaukko. Jokaisella orjuutta kannattavalla kansanedustajalla on ainakin yksi sellainen.

Kun illalla katsotte peiliin hampaita pestessänne, miettikää sitä. Sanokaa itsellenne: Minä palautin orjuuden Suomeen.

Sen te kaikki uusorjuutta kannattavat kansanedustajat olette tehneet.

5 kommenttia:

 1. Helvetti että kirjoitit taas hyvin. Varsinkin noista typeristä korteista. :)
  t: Miikka

  VastaaPoista
 2. Loistavaa näkökulmaa, älä vaan koskaan lopeta näkökulmiesi esiintuomista. Kiitos Sami.

  VastaaPoista
 3. Aivan - loistavaa tekstiä ja valitettavasti todellisuutta! Itse pääsin pari vuotta siten työkyvyttömyyseläkkeelle - työkkärin mielivaltaisesta alaisuudesta! Meno vain pahenee ja media valehtelee, että työttömyys laskee hyvää vauhtia! Uskoo, kenellä ei omakohtaista kokemusta työttömyydestä ja tästä uusorjuudesta.
  Mutta hei - äänestäkää vaan edelleen nämä "sensuroitu" uudestaan valtaan. Tai nyt on jo myöhäistä. Ääliö kansa.

  Nimim. 1% mieleltään

  VastaaPoista
 4. Sandelle; Tiedätkö kuinka vaikeaa on kommentin jättäminen sivustollesi? Kymmeniä kertoja pitää vahvistaa "kuvatestillä" kommenttinsa. Iso Veli valvoo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai GOOGLE haluaa tietää, ketkä Sanden palstalle vastaa. Tämähän on poliittinen sivusto.

   Poista