maanantai 2. huhtikuuta 2018

SALISBURY - SKRIPALIN TYTTÄREN MUSTASUKKAINEN SULHANEN

Englannin Salisburyssa tapahtuneesta myrkkyiskusta syytettiin Venäjää ja länsi mobilisoitiin diplomaattiseen Meetoo-kampanjaan, koska ryssä oli myrkkyhyökännyt länsimaahan. Vai oliko?

Putinin vihamiehiin kuuluva venäläinen liikemies Sergei Kapchuk ilmoitti julkisuuteen toimittamassaan videossa pelkäävänsä brittitiedustelua ja siksi pakeni maasta. Kapchuk piti brittitiedustelua iskun todennäköisimpänä tekijänä, eikä halunnut olla seuraava uhri. Nyt Kapchuk piileskelee jossakin manner-Suroopassa. Miehen tilit jäädytettiin saman tien, vaikka pankin mukaan kaikki on kunnossa.
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/russian-businessman-on-vladimir-putin-12238329

Viimeisin kummallisuus on se, että Skripalin vävyä pidetään nyt mahdollisena myrkyttäjänä. Motiivina myrkkyiskulle olisi ollut mustasukkaisuus ja kohteena Skripalin tytär. Tytär tosin sai kevyempiä oireita kuin appiukko, mutta rapatessa roiskuu.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5514907/Sergei-Skripals-daughter-Yulia-dating-secret-service-agent.html

Eli viimeisimmän julkisuuteen vuodetun version mukaan Putinin salaisessa palvelussa työskentelevä Julia Skripalin mustasukkainen poikakaveri yritti tappaa Juliaa novitshok-myrkyllä. Oletetaanpa hetki, että tämä on totta. JOS näin on, miltä mahtaa valtionpäämiehistä tuntua diplomaattisten operaatioiden suhteen. Miten presidentti Niinistö mahtaa kokea asian, JOS tekijä olikin mustasukkainen poikakaveri ja sitten on menty tuomitsemaan Putin ja Venäjän valtio, ja ryhdytty jopa sen vastaisiin toimiin??

Kerrataanpa vielä eri versiot tästä myrkytyksestä.

Venäjän sotilastiedustelun entinen upseeri Skripal myrkytettiin puistossa tyttärensä kanssa. Myrkky pakotti yhden paikalle tulleen poliisin myös sairaalaan. Myrkytyksen takana oli Venäjän valtio ja Putin. Tämä oli se virallinen versio, jonka pohjalta Suomikin oli oitis osallistumassa Venäjän vastaisiin toimiin.

Mutta sitten tarina alkoikin elää. Myrkkyä ei annetukaan puistossa, vaan pizzeriassa, josta Skripalit menivät puistoon. Parilla sadalla ihmisellä oli oireita. Tai neljällä kymmenellä. Paitsi ettei ollut. Niitä oli vain kolmella. Kummallisinta on se, ettei Julia Skripalille ensiapua antanut lääkäri ole saanut mitään oireita.
http://www.moonofalabama.org/2018/03/no-patients-have-experienced-symptoms-of-nerve-agent-poisoning-in-salisbury.html

Itseasiassa paikallinen ensiapulääkäri kirjoitti The Time -lehteen yleisönosastokirjeen ja sanoi, ettei yhdelläkään kolmesta sairaalaan tuodusta ollut hermokaasumyrkytysoireita, vaan myrkytysoireita.

""Steven Davies - Consultant in emergency medicine, Salisbury NHS Foundation Trust" disputes that report. (The NHS database lists Davies, GMC membership number 4122151, as specialist in accident and emergency services at the Salisbury District Hospital.) The letter seems to say that none of the hospital's patients were effected by "nerve agents" at all:
Sir, Further to your report "Poison exposure leaves almost 40 needing treatment", Mar 14), may I clarify that no patients have experienced symptoms of nerve agent poisoning in Salisbury and there have only been ever been three patients with significant poisoning.""

Myrkky oli saatu ehkä sittenkin kalaravintolasta. Ehkä. Sitten se olikin peräisin auton ovenkahvasta. 

Koska soraääniä alkoi kuulua hieman sieltä täältä, jopa Labour-johdon suunnalta, tarinaa muokattiin jälleen uusiksi. Nyt myrkky olikin ollut Skripalin kotiovella.

Mutta koska maailman vahvin taisteluhermomyrkky olisi aiheutttanut ongelmia naapurissakin, tarina muokattiin jälleen uusiksi. Tällä kertaa myrkytys tapahtuikin Skripalin kotona.

Uusimmassa versiossa piti tietenkin selittää miten myrkky sinne päätyi. Tietenkin tyttären matkatavaroissa Moskovasta. 

Tämä selitys avasi enemmän kysymyksiä kuin selitti yhtään mitään. Miten myrkkyä oli mahdollista kuljettaa niin ettei kukaan laukkua käsitellyt saanut oireita siitä? No siten, että myrkky oli kätketty johonkin. Mihin? Novitshokin kaltaisia kemiallisia myrkkyjä ei piilotella hammastahnatuubeihin. Niitä käsitellään ja kuljetetaan erittäin varmoissa astioissa, hieman kuten radioaktiivisia materiaaleja. Miten on siis mahdollista, ettei kukaan havainnut myrkyn kuljetuksessa käytettyä astiaa? Mikseivät Englannin lentokentille asennetut havaintolaitteet tunnistaneet myrkkyä tai kuljetusastiaa?

Niinpä tarinasta on julkistettu uusin versio, jonka mukaan Putinin salaisessa palvelussa työskentelevä Julia Skripalin poikakaveri oli myrkyttäjä. Siisti selitys. Salaisessa palvelussa työskentelevä mustasukkainen agentti saa käsiinsä hermomyrkkyä, menee Englantiin saakka myrkyttämään tyttöystäväänsä, jonka isä sattuu olemaan sotilastiedusteluloikkari ja BANG. Mutta...

Miksei heppu hoidellut Juliaa Moskovassa, jossa hän olisi kadonnut hyvin helposti jäljettömiin? Vain tarinan sepittäjä voi vastata tuohon. Toinen uusimman tarinan ongelma on siinä, ettei presidentti Putinilla ole salaista palvelua. Venäjällä on FBS, joka on kuin FBI ja CIA yhdistettynä, sekä GRU eli sotilastiedustelu, jonka palveluksessa eversti Skripal oli kaksoisagenttina yli kymmenen vuotta sitten.

Kolmas ja hieman hankalampi kysymys on se, onko Venäjällä kemiallisia aseita ja kuinka paljon? Kemiallisten aseiden hävittämistä valvova ja edistävä järjestö kertoi viime vuonna, että Venäjä oli tuhonnut SEN VALVONNASSA kemiallisten aseiden varastonsa, 40 000 tonnia, ja lopettanut kemiallisten aseiden valmistuksen. 

Britannia ja Yhdysvallat eivät ole. Salisburysta vain kahdeksan mailin päässä sijaitsee Euroopan suurin kemiallisten aseiden varikko ja tutkimuslaitos, jonka kokeissa on kuollut omia sotilaitakin.

Ja kuten aina, kannattaa seurata mahdollisia rahavirtoja, kun miettii kuka hyötyy mistäkin.

 On syytä muistaa sekin, että USA ja Britannia ovat toistuvasti syyttäneet myös Syyriaa kemiallisten aseiden käytöstä, vaikka Syyrian kemialliset aseet tuhottiin kansainvälisessä valvonnassa jo pari vuotta sitten. 

Totuus on se, että Salisburyn myrkkyjuttu on täysin pimeä. Totuutta ei ole tuotu julki ja voi hyvinkin olla, ettei koskaan tuodakaan. Ongelma on siinä, ettei ainakaan julkisuudessa ole esitetty mitään todisteita Venäjän osallisuudesta, ei edes siitä oliko myrkky novitshokia ylipäätään, eikä brittihallitus ole halunnut seurata kansainvälisiä, useillakin sopimuksilla sovittuja tutkimusprotokollia tässä jutussa. Niiden mukaan sen olisi pitänyt luovuttaa näytteet kaikille halukkaille maille, mukaan lukien Venäjä, jotta myrkyn alkuperä ja koostumus olisi voitu todeta kiistatta. Tämäkin herättää kysymyksen. Miksei brittihallitus halua sitä?

Jos näyttö on kiistaton, eikä Venäjän syyllisyydestä ole epäilystäkään, olisi aivan oikein julkistaa aineisto. Silloin Venäjälle ja Putinille ei jäisi mitään mahdollisuuksia kiistää tapahtunutta. Miksei niin toimita? Miksi todisteita ei julkisteta?

8 kommenttia:

 1. Miksi Putin myrkyttää vain Englannissa näitä vastustajiaan? Miksi ei USA:ssa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa ym ym...länsimaissa, miksi aina Englanti?
  t.Mikko

  VastaaPoista
 2. Niin, eiväthän nämä lännen johtajat, May etunenässä ja Sauli jonon jatkona, voi mitenkään kasvojaan menettämättä myöntää, että taisi tulla vähän hätiköityä näitten diplomaattien kanssa. Niinpä asiaa koskevat dokkarit tullaan julistamaan salaisiksi ties kuinka moneksi kymmeneksi vuodeksi, ja koko jupakka unohtuu pikku hiljaa. Ainoa oikeastaan tärkeä asia olisi tietää kenellä ja missä näitä helvetillisiä myrkkyjä on vielä jemmassa.

  VastaaPoista
 3. käytetään mitä tahansa tekosyytä että saadaan provosoitua Venäjä liikekannalle, nato haluaa verta! sotateollinen kompleksi haluaa VERRRRTAAA!!!! kaikki oli hyvin, kunnes tämä poliittinen kampanja alkoi.

  VastaaPoista
 4. sande pelaa ryssän pussiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Näyttää siltä, että kaikki ketkä käyttävät omia aivojaan pelaa nykyään ryssän pussiin. :D

   Poista
 5. Jotenkin näin myrkytys on hyvinkin voinut tapahtua:

  http://www.sinikivi.com/sinikiven-paakirjoitukset/maailmanmeno/507-tapaus-sergei-skripal

  VastaaPoista
 6. Olihan juuri keskustelua jossa suomalainen poliitikko sanoi itäeuroopassa olevan vanhoja myrkkykaasuja ja vielä sanoi senkin että myrkyttäjä voisi olla kostaja vanhoilta vakooja-ajoilta, no tosiasiassahan tilanne on poliittinen näytelmä jossa James Bond on kaiken takana...No, onkohan oikeasti sotakiima päällä?? Euroopasta vietiin tonneittaen aseita Syyrian kapinallisille ja antiikkia tuotiin eurooppaan ja muutakin , no nyt on kaiketi tilanne rauhoittunut, joitakin ottaa päähän ja paljon , siitä seuraa yhtä sun toista, toivon malttia viisaimmille päättäjille tässä maailman sekametelisopassa.

  VastaaPoista
 7. Riitelevätkö kuvat ja kirjoitus keskenään?

  VastaaPoista