lauantai 2. toukokuuta 2015

SANANVAPAUS EI KUULU KAIKILLE

Kun Newsweek teki jutun Suomen armeijan kummallisesti ajoitetusta "reserviläiskirjeestä", meillä puhkesi kohu valtamediassa. Ei suinkaan siksi, että ei tämä nyt tässä maailman poliittisessa tilanteessa, tässä Nato-propagandamyllytyksessä ihan normaalia ole, että pääesikunta mainostaa kirjeitään televisiossa tauotta ja että se tosiaan lähetetään 900 000 ressulle se kirja, vaikka sodanajan vahvuus on kolmannes tai jotakin sellaista tuosta määrästä.

Kohu syntyi siitä, että Newsweek, amerikkalainen hyvin tunnettu julkaisu, teki jutun täysin toisin kuin Suomessa saa tehdä. Se haastatteli juttunsa kylkeen kahta suomalaista toisinajattelijaa. Se antoi puheenvuoron henkilöille, jotka tunnetaan Nato-vastaisina ja jotka on valtamedian toimesta merkitty putinintähdellä. Suomi, länsimaisia arvoja juhlapuheissaan tiukasti kirkuva EU-kakara, ryhtyi toimeen. Suomi vaati ja sai Newsweekin sensuroimaan juttunsa.

Niin, presidentti Niinistö, puolustusministeri Haglund ja Suomen armeija saivat Newsweekin, amerikkalaisen lehden, sensuroimaan artikkeliaan!

Herää kaksi kysymystä: 1. Miksi? 2. Miten?

Kun presidentti Niinistö ja kaikki Natolle housut nilkoissa jo antautuneet ovat vaatineet "avointa kansalaiskeskustelua" aiheesta, se ei sovikaan. Heidän mielestään Natosta saa puhua vain Nato-myönteisesti ja Nato-myönteinen henkilö. Jos on "epäilyttävä", "venäjämielinen" tai "putinisti", ei saa sanoa asiasta mitään. Tämä on oikeasti Niinistön ja muiden käsitys sananvapaudesta. Sitä ei ole oikeasti. Se on vain sitä mitä he haluavat.

En jaa läheskään kaikki Iskolan käsityksiä ja näkemyksiä, vielä vähemmän Hellevigin, mutta heillä on täysi oikeus ja vapaus ilmaista mielipiteensä. Heillä on täysi oikeus vastata ulkomaalaisen, AMERIKKALAISEN lehden kysymyksiin täysin vapaasti. Kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta sensuroida heidän sanomisiaan ja mielipiteitään, olivatpa ne kuinka tyhmiä tahansa. Ei kenelläkään.

Toinen kysymys ja se paljon merkittävämpi on tämä: miten ihmeessä suomalaiset pystyvät sensuroimaan amerikkalaista julkaisua? Totuushan on se, että amerikkalaismedia julkaisee täysin mitä se haluaa mistään ulkomaisista riippumatta. Se tekee juttuja ydinasevaltioista, Kiinasta ja mistä maasta tahansa. Ne eivät saa sitä vaikenemaan. Pohjois-Korean ydinaseuhkauksilla ei ole mitään painoarvoa. Miten siis ydinaseeton Suomi sensuroi yhtä maailman maineikkaimmista lehdistä?

Newsweekin sisältöön voi vaikuttaa vain yksi hallinto, yksi armeija, yksi mahti: Yhdysvallat.

Miksi näin? Koska maamme johtajat ovat jo kertoneet Yhdysvalloille, että Suomi on sen oma pikku alusvaltio. Suomeen on jo suunniteltu ainakin kaksi Naton tukikohtaa. Tänne on myös tarkoitus tuoda Naton ydinaseita. Meidän presidenttimme, korkein sotilasjohtomme ja sisäpiiriläiset ovat jo luvanneet kaiken tämän amerikkalaisille. Siksi amerikkalaiset menevät sensuroimaan omaa lehteään.

Juuri tästä syystä sananvapaus on ehdottoman tärkeä asia. Ilman sitä me elämme yössä ja pimeydessä. Meillä on pyritty viimevuosina sensuroimaan kaikki puheenvuorot, jotka ovat paljastaneet eliittimme kusetukset.

Ålands Bankenin analyytikko kertoi jo ennen euroon liittymistä televisiossa kuinka meille käy ja oli aivan oikeassa. Enää miestä ei päästetä vahingossakaan sanomaan sanaakaan. Ja meille sanotaan, ettei kukaan tiennyt, voinut aavistaa yms. Se on valhetta ja propagandaa. Se on sananvapauden rajoittamista, keskustelun manipulointia. Se on nyky-Suomi.

Kun rasisteiksi leimatut toisinajattelijat ovat tuoneet esiin maahanmuuttajia koskevia epämääräisyyksiä ja merkillisyyksiä, heidät on huudettu sivuun ja leimattu merkillä. Heidän mielipiteensä on julistettu merkityksettömäksi ja pelkäksi rasismiksi. Sama ilmiö. Aiheista saa keskustella, mutta vain virallisesti hyväksytyllä tavalla virallisesti hyväksyttyjen toimesta.

Vaikka BBC oli tehnyt tunnin tv-dokumentin Ukrainan uusnatseista heti Maidanin tapahtumien jälkeen ja länsimedia Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Pohjoismaissa ja Italiassa sekä Yhdysvalloissa oli käsitellyt aihetta jo pitkään, meillä asiasta ei saanut keskustella. Eikä saa vieläkään. Virallisesti Ukrainassa ei ole uusnatseja tai jos onkin, heitä on juuri sillä puolella jonka ukrainalaiset uusnatsit ovat avoimesti ja julkisesti ilmoittaneet tuhoavansa. Aivan sama ilmiö.

Vaikka Valtiovarainministeriön omatkin tilastot kertovat, että eurotukiin on kadonnut vähintään 9 miljardia suomalaisten verovaroja, meille edelleen valehdellaan ettei sinne ole mennyt senttiäkään. Se on virallinen,  "oikea" totuus, joka on valhe. Kaikki muut leimataan huhuiksi, vääristelyksi yms. Se on karmeaa.

Sananvapaus, avoin kansalaiskeskustelu ja kaikki sen sellainen tarkoittaa sitä, että jokainen saa sanoa mitä haluaa. Totta, kylläpä usein vituttaa jonkun mielipide, toisinaan pännii ja oikein ahistaa, mutta julkisessa avoimessa keskustelussa, YHTEISKUNNASSA, ei ole sensuuria. Avoin kansalaiskeskustelu on tällaista. Ääneen pääsee sekin, joka ei ole samaa mieltä.

Presidentti Niinistö ja muut Naton tsupparit olisivat voineet hoitaa tilanteen tyylikkäämminkin. Presidentti olisi voinut kutsua Newsweekin toimittajan juttusille ja kertoa oman mielipiteensä koko tilanteesta, sensijaan että on osallistunut ulkomaalaisen lehden sensurointiin. Tämä on käsittämättömän pöyristyttävää, jos asia on todellakin näin.

Jos asia on todellakin niin, että amerikkalaisviranomaiset ja organisaatiot ovat painostaneet Newsweekin sensuroimaan itseään, tapaus on ainutlaatuinen toisen maailmansodan jälkeisessä historiassa koko maailmankin mitassa. Se, että Yhdysvallat haluaa sensuroida omiaan suomalaisten halusta/toiveesta, paljastaa, että suomalaiset ovat antaneet jotakin niin painavaa vastalahjaksi. Se ei voi olla mikään muu kuin tämä maa.

Me elämme hirvittävää aikaa suomalaisen sananvapauden suhteen. Meillä jopa toimittajat itse jahtaavat julkisesti "väärinajattelijoita" ja pyrkivät vaijentamaan heidät. Me elämme maassa, jossa virallisen valtamedian toimittajat silmäänsä räpäyttämättä julistavat ihmisiä vieraan vallan agenteiksi ja vihollisiksi. Oikeasti, suomalaistoimittajat todellakin tekevät tällaista. Ja vain siksi, että kyseiset henkilöt ovat erimieltä ja sanovat sen ääneen.

Meillä on jopa annettu rikostuomioita vääristä mielipiteistä.

Tilanne on äärimmäisen huolestuttava ja murheellinen. Se on järkyttävä.

Tämä on Suomi 2015. Kuka olisi uskonut, että tähän mennään? No, joku tämänkin sanoi ääneen vuonna 1995, mutta hän oli hullu/rasisti/putinisti/kommunisti/tyhmä/koulujakäymätön jne.

Osa suomalaisista toimittajista on Nato-kiimassaan unohtanut sananvapauden perusidean. Osa toimittajista on unohtanut mikä heistä tekee toimittajia propagandistien sijaan. Poliitikot ja virkamiehet ovat unohtaneet mitä sananvapaus tarkoittaa. Se on pelottavaa ja hyvin huolestuttavaa.

Jokaisen, joka itseään toimittajaksi tituleeraa, tulisi olla Newsweekin sensuroinnista täysin raivoissaan. Tulisi, mutta ei ole. Suomalaiset toimittajat eivät sano mitään. He vaikenevat. Toimittajajärjestöt eivät reagoi asiaan millään tavalla. Ei siksi etteivätkö he ymmärtäisi, että tässäkin tapauksessa kavennetaan sananvapautta ja sensuroidaan. Vaan siksi, että heidän mielestään väärin ajattelevilla ei ole oikeutta mielipiteeseen tai sen vapaaseen ilmaisuun.

"Ei ole olemassa mitään osittaista sensuuria, on vain sensuuria. Mistäkö tiedän tämän? Elin maassa, jossa oli sensuuri.", Milos Forman.

"En yhdy siihen mitä sanotte, mutta taistelen viimeiseen asti sen puolesta, että voitte sen sanoa."

"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it."

The Friends of Voltaire (1906)

9 kommenttia:

 1. Newsweek ei ole Amerikkalainen lehti, vaan sen omistaa Korealainen kiihkouskovainen David Jang.

  Mutta asiaan: Miksi juuri näiden Venäjän tukemien henkilöiden pitäisi ylipäänsä päästä kertomaan propagandaansa kansainväliseen lehteen Suomen suulla? Miksi juuri he? Heidän mielipiteensä eivät edustusta suomalaisten yleistä mielipidettä, eikä Suomen edun mukaista mielipidettä. Erittäin todennäköisesti he saavat palkkaa Venäjän edun ajamisesta. Siis miksi he? Ja lehtijutussa kyse ei ollut edes mielipiteestä vaan valehtelusta. Miksi se on hyvä asia, että Suomesta annetaan täysin valheellista tietoa kansainvälisessä lehdessä? Se ei ole sananvapautta tai journalismia, että saadaan valheet läpi isossa mediassa. Journalismin pitää pyrkiä totuuteen. Toinen ja ehkä vielä oleellisempi kysymys on se, miksi Venäjä trolleineen haluaa huonontaa maiden välejä tietoisesti valehtelemalla asioista täysin. Jos joku ei tiedä kuka tämä Hellvig on, niin hän on se henkilö, joka syytti Karita Mattilaa natsihuoraksi ja uhkasi raiskata hänet kun hän ei halunnut esiintyä Putinia tukevan kapellimestarin orkesterissa. Tällöin hän toimi Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Eurovaaleissa. Stubb on hänen mukaansa myös natsihuora. Onko tämä se henkilö, jonka haluat luovan julkisuuskuvaa Suomesta? Venäjällä hänen mielipiteet saavat palstatilaa paljonkin ja hän on julkisesti kertonut puolustavansa verellään Venäjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sananvapautta joko on tai ei ole. Sensuuria on tai ei ole. Se, että joku on pisipää ja päästelee suustaan typeryyksiä ei ole syy vaijentaa kyseistä henkilöä.

   Poista
  2. Keneltä newsweekin pitää pyytää lupa saada haastatella haluamiaan suomalaisia? Onko olemassa jokin lista sallituista kommentaattoreista?

   Poista
 2. Onko se sananvapautta, että valehdellaan? Eikö sitä saa korjata oikealla tiedolla rikkomatta sananvapautta? Nyt täytyy muistaa, että puhutaa journalismista, jonka tavoitteena on pyrkiä totuuteen.

  VastaaPoista
 3. Eihän tässä kukaan ole ollut vaientamassa Newsweekiä vaan kertomassa toista näkemystä. Kuten tiedät, maailmassa on eri näkemyksiä. On hellevigin ja on niinistön. Minusta olisi outoa jos presidentti ei avaisi suutaan tässä tilanteessa kun suhde Venäjään on yksin hänen vastuullaan ennen ku uusi hallitus nimitetään.

  VastaaPoista
 4. Valtakunnassa on vain muutama sata ihmistä jotka päättävät mikä on viimeisin versio valtakunnan virallisesta totuudesta ja koko lammaskansa seuraa määkien perässä.

  Viimeisin virallinen totuus on USA, se on valtakunnan pyhä lehmä.
  Kaikki mikä on positiivista USA:lle, on hyvä ja esitetään positiivisessa valossa, USA:ta et saa missään nimessä negatiiviseen sävyyn esittää (muutoin tuomitaan vääräuskoiseksi).

  USA etujen vastaiset intressit ovat, luonnollisesti, myös suomelle suuria vihollisia.

  Suurelle USA:lle pitää näyttää että olemme teidän omaisuutta, ja palvomme teitä silmittömästi, joten USA:n tapellessa talousvaikeuksien kanssa, johon käytetään iskuvasarana EU:ta, ja hyökkäyksen kohde Venäjä (todellisuudessa eurooppa liimataan USA:han kiinni lypsylehmän rooliin, Venäjän rooli on olla tekosyy pakotteille joilla eurooppa heikennetään).

  Siispä USA-kiimassa tärisevät suomivaltiaat ovat päättäneet näyttää suurelle rakkaudelle USA:lle että tuemme teitä "suuressa sodassa pahaa Venäjää vastaan", raivaamme soraäänet pois puhumasta vääriä sanoja ja siivoamme mediamme vääräuskoisista ihmisistä, julkisuudessa pumppaamme USA-kiimaa jokaisen suomalaisen päähän aamusta iltaan .... tällä metodilla toimii suomi nyt.

  Tämä ajanjakso tullaan tulevien vuosikymmenien päästä muistamaan mustana ajanjaksona, jolloin kokoomus-johtajat antoivat suomen USA:lle ilmaiseksi, ainoana kompensaationa niille muutamille runsain mitoin valtaa ja varallisuutta, koko kansakunta uhrattiin heidän takiaan.

  Tätä ei saa kertoa julkisuudessa maassa jossa vallitsee diktatuuri, eli suomessa.
  Demokraattisessa valtiossa mielipiteensä saa esittää, suomessa ei.

  Onko ihme että vankkurit suuntautuvat suomesta pois ja fiksuimmat lähtevät lopullisesti pois diktatuurivaltiosta, he tietävät mitä tulevaisuus tuo tullessaan, eikä se valoisammalta näytä, sivistyneelle ihmiselle on aina vain vähemmän tilaa suomessa.

  VastaaPoista
 5. Sananvapautta kansalle, joka sen tarvitsee. Poliisin EI tule saada päättää kansan tahtoa vastaan!
  ---
  _________________________________

  Arto Lauri 112. Gene Simmons, birds

  https://www.youtube.com/watch?v=FyPr7mXVhZg
  ---------------
  Arto Lauri 111. Bolzmann constant

  https://www.youtube.com/watch?v=uJwiXRIkImA
  ----------
  ----------
  J. "Realistinen VETYIONI"
  VAPAAENERGIA laitteesta

  23.huhtikuuta 2015

  Tämän alla mainitun patentin tekstit ja laskukaavat saattaa sinuakin kiinnostaa, keksijä on jo murhattu, ehkäpä hän keksi jotakin mikä piti salata, kuten esimerkiksi ali massainen vety, ja siitä muodostuva plasma.

  WO2002031833.

  espacenetin kautta sama:

  http://worldwide.espacenet.com/publi...C&locale=fi_FI

  ¤http://worldwide.espacenet.com/publi...C&locale=fi_FI

  Näissäkin jutuissa on vinha perä, Randell Mills puhuu lisää alimassaisesta vedystä ja muista kiintoisista aiheista:

  http://www.blacklightpower.com/publications/
  -------------

  VastaaPoista
 6. Tästä muuten paisuu aikamoinen haloo. Odottakaahan vain. Se ei ollut uutinen kenellekään vähänkin seuraavalle mitä hellevig ja liskola sanoivat, mutta se on UUTINEN että jollain on vipuvoimaa presidenttiin! Eihän Niinistö itse sitä olisi mennyt tekemään ja käyttämään arvovaltaansa sensuroidakseen pari toisinajattelijan kommenttia ihan pienestä syystä. Vaan joku on vetänyt herneen nenään aamupöydässä ja soittanut hädissään eripuolelle suomea etsiäkseen tahon joka pystyy vaikuttamaan amerikkalaiseen julkaisuun. Ja ainoa jolla on ollut tarpeeksi valtaa siihen on maamme keulahahmo. Minua kiinnostaisi kovasti tietää kuka sellaiseen voimannäytteeseen pystyy, että presidentti joutuu laittamaan oman perseensä tulilinjalle ja suojelemaan kulisseissa pysyvää voimahahmoa? Tämä nimittäin tulee syömään Salen arvostusta rankasti jopa tavallisten tahvojen silmissä kun saavat tietää tästä.

  VastaaPoista
 7. Armeijan reserviläiskirje on Suomen aluepuolutusjärjetelmän mainos. Se tarkoittaa mm., että armeija mainostaa pääsyään naisten varusmiespalvelumahdollisuuden ansiosta "miljoona-armeijaksi". NATOn ei tarvitse tähän välttämättä liittyä mitenkään, sillä NATOlla ei ole varsinaisesti käyttöä Suomen aluepuolustusjärjestelmälle, eikä sillä NATOlle. NATO:n joukot ovat valtameri- ja aavikkotaistelujoukkoja (mm. taisteluhelikopterit). Saulilla ei ole toimivia yhteyksiä USA:an sen enempää kuin Halosellakaan. Häntä ei ole kututtu käymään, eikä sieltäkään olla tulossa tänne. Hän on liian tyhmä NATOlle.

  VastaaPoista