Tervetuloa lukemaan blogiani. Tarkoituksena on rähistä ja meuhkata estottomasti yhteiskunnallisia asioita poliittisesti epäkorrektisti ja liiemmin soveliaisuussääntöjä miettimättä. Ideana on kuitenkin se, että jorinoissa ja huudossa on jokin ajatus, jotakin asiaa ja ehkä jotakin järkeä joskus. Johtoajatuksena voisi olla anonyymiksi jääneen merirosvon yli kolmesataa vuotta sitten esittämä vaatimus: LESS LAWS, MORE JUSTICE!!
maanantai 29. lokakuuta 2018
HELEN SCHJERFBECK JA KULTTUURITALEBANISMI
Helen Schjerfbeck on yksi suomalaisen taiteen rakastetuimpia taidemaalareita. Hän työnsä puhuttelevat suomalaisia lähes järjestään ja pientä toipilasta esittävä taulu sulattaa karskeimmankin metsurin sydämen kuin kevät luminietoksen. MUTTA!
Kun suomalainen ohjaaja tekee elokuvan Helenistä suomalaisin näyttelijöin, se on väärin. Näin siksi, että Helen puhui ruotsia. Hän oli siis suomenruotsalainen. Poliittisen korrektiuden nimissä liikkeellä oleva taidehistorijoitsija pitää tätä kauhean huonona asiana, koska tämä on "kulttuurista omimista." Toisin sanoen: paha suomalainen omii ruotsinkielisen taitelijan omakseen omilleen.
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005873757.html
Mietitäänpä hetki tätä poliittisen korrektiuden "kulttuurista omimista" oikein aikuisen tapaan. Ydin tässä ajatuksessa on se, ettei kukaan voi "omia" vieraan kulttuurin piirteitä omakseen, omaan käyttöönsä, koska se on... Niin, se on väärin avutonta alkuperäistä kohtaan. Vain aidot, kyseisen kulttuurin edustajat, ovat niitä, jotka voivat esittää oman kulttuurinsa piirteitä ja tapoja, vaatteita, musiikkia, taidetta yms. Kukaan muu ei saa tehdä niin, eli "omia" vierasta kulttuuria. Jaahas. Vai niin.
Nämä poliittisen korrektiuden talebanit unohtavat Helenin kohdalla yhden asian: hän kävi Ranskassa omimassa sikäläisten taitelijoiden kulttuuria ja käytti sitä töissään. Eli jos seuraamme loogisesti Pontus Kyanderin järjenjuoksua, kaikki Helen Schjerfbeckin vuoden 1880 jälkeen tekemät maalaukset tulisi hävittää tai ainakin kieltää, koska ne ovat kaikki kulttuurisen omimisen tulosta eli juuri sitä, miksi Pontus haluaa kieltää, estää tai ainakin boikotoida suomalaisten Helen-elokuvaa.
Kulttuuritalebanismi poliittisen korrektiuden nimissä on siis mielipuolista sekä teoissa että ajatuksena. Jokainen normaali ihminen tajuaa sen, mutta kulttuuritalebani ei. Lieneekin paikallaan suorittaa poliittisen korrekti kulttuurin omimisen vastainen ajatteli loogisesti, eli johdonmukaisesti.
Aivan ensimmäiseksi Pontus Kyanderin on välittömästi lopetettava taidehistorijoitsijan työnsä ja taidekritiikkinsä. Ne ovat suomalaiselle ja ruotsalaiselle vieraita, toisista kulttuureista omittuja käsitteitä. Niitä saavat käyttää vain italialaiset, jotka keksivät moiset konseptit renessanssin aikoina. Kaikkien muiden kulttuurien on lakkautettava välittömästi kaikki taidehistoria ja taidekritiikki.
Itseasiassa kaikki kirjoittaminen näillä kirjaimilla on lopetettava välittömästi, koska nämä ovat kulttuurillisesti omittu vieraasta kulttuurista. Ja kaikki painotoiminta on lopetettava myös ehdottomasti, koska emme ole saksalaisia emmekä korealaisia. Guttenberg, kirjapainotekniikan saksalainen isä, ei ollut suomalainen, joten suomalaisilla ei ole mitään oikeutta painaa mitään missään koskaan. Korealaiset käyttivät ladontatekniikkaa jo 1200-luvulla, joten se kuuluu heille. Senkin käyttö on ehdottomasti kiellettävä suomalaisilta ja kaikilta muiltakin kansoilta, paitsi korealaisilta.
Bluesia saavat esittää vain Yhdysvaltojen etelävaltioissa asuvat mustaihoiset, koska se on heidän kulttuuriaan. Ei muiden, Rock and rollia saavat esittää vain etelävaltioiden valkoiset, koska se on heidän musiikkiaan. Rock kaikkinensa on kiellettävä kulttuurillisena omimisena kautta maailman ehdottomasti ja samoin reggae, jota saavat esittää vain jamaikalaiset rastafari-uskonnon edustajat. Jos joku toinen jamaikalainen esittää regeetä, hänet tuomittakoot välittömästi kulttuurillisesta omimisesta.
Ja kun nyt ollaan kulttuuritalebanismin hengessä liikkeellä ja Simpsoneistakin on sensuroitu intialainen Apu-hahmo rasistisena, käykäämme kulttuuritalkoisiin laajemminkin. Aivan ensimmäiseksi kielletään kaikki Shakespearen teokset, jotka eivät kerro englantilaisista. Machbeth poltettakoot ja kiellettäkööt, samoin Othello ja Coriolanus, Antonius ja Kleopatra, Julius Caesar ja muut Shakespearen rasistiset kulttuuriomimisteokset. Sanomattakin on selvää, ettei Shakespearen englantilaistarinoita saa kääntää muille kielille, sillä ne pitää esittää vain englanniksi. Kaikki Shakespeare-suomennokset on välittömästi poltettava ja kiellettävä.
Ja kun kerran vauhtiin päästiin, kaikki televisiot on kiellettävä. Saksalaiset keksivät television ja vain saksalaisilla on oikeus käyttää televisioita. Radiot ovat sallittuja vain Italiassa, sillä radion keksi italialainen Marconi. Kaikkien muiden kansojen on tuhottavat radioasemansa, radiolähettimensä ja vastaanottamisensa, koska ne ovat kulttuurillista omimista. Itsestään selvyys on elokuvien, elokuvakameroiden, elokuvateattereiden ja koko elokuvateollisuuden kieltäminen. Elokuvan keksivät ranskalaiset, joten vain ranskalaiset saavat tehdä elokuvia ja esittää niitä. Muut saavat katsella, jos ranskalaiset haluavat.
Sanomattakin on selvää, että vain juutalaisilla on oikeus olla kristittyjä, jos niin haluavat, sillä kaikkien muiden kohdalla kyse on mitä törkeimmästä kulttuurisesta omimisesta. Sama koskee islamia, joka on sallittu vain arabeille, sekä hindulaisuutta ja buddhalaisuutta, jotka on sallittu vain intialaisille. Kaikkien muiden pitää välittömästi tuhota kaikki temppelit, kirkot ja kuvat, koska nekin ovat kulttuurillistä omimista ja väärennöksiä alkuperäisesta.
Kenties kun kaikki tämä on saavutettu, nämä poliittisesti korrektit kulttuuritalebanit ovat tyytyväisiä. Mutta hetkinen: en voi käyttää sanaa "talebani", koska se on kulttuurillista omimista sekin.
perjantai 26. lokakuuta 2018
AJAN HENKI - ZEITGEIST
Mikä on ajan henki? Millainen on tunnelma, millainen Muudi vallitsee? Mikä on hallituksen ja sen lähipiirin asenneilmasto? Se selviää pienellä sanaleikillä. Aloitetaanpa.
https://www.verkkouutiset.fi/tutkijan-mielesta-irtisanomissuojaa-voisi-heikentaa-ilman-20-tyontekijan-rajaa/
"Ekonomistin mukaan heikentämisestä ei kannata tehdä kunniakysymystä.
Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat päättäneet asettaa ylityökiellon protestina hallituksen kaavailemalle irtisanomissuojan alentamiselle alle 20 työntekijän yrityksissä.
Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki toteaa Twitterissä, ettei ay-liikkeen kannata tehdä asiasta kunniakysymystä.
– Muistutan, että #irtisanomissuoja’n lieventäminen auttanee työmarkkinoiden vaikeassa asemassa olevia marginaaliryhmiä, Kotamäki arvioi.
Tviitin kommenttiketjussa pohditaan, miksi tällaista uudistusta lähdetään tekemään vaalien alla.
– Niin, en tiedä. Mutta olisi toki voinut samaan vaivaan tehdä asian kunnolla esim. ilman 20 hengen rajaa, Kotamäki vastaa.
– Muistutus liittyy lähinnä siihen, ettei asia ole mustavalkoinen eikä Pro lopulta ole heikoimman asialla, vaan puolustaa lähinnä työllisiä jäseniään, hän jatkaa."
”Ekonomistin mukaan heikentämisestä ei kannata tehdä kunniakysymystä.
Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat päättäneet asettaa ylityökiellon protestina hallituksen kaavailemalle irtisanomissuojan alentamiselle alle 20 JUUTALAISEN yrityksissä.
Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki toteaa Twitterissä, ettei JUUTALAIS-liikkeen kannata tehdä asiasta kunniakysymystä.
– Muistutan, että #irtisanomissuoja’n lieventäminen auttanee työmarkkinoiden vaikeassa asemassa olevia marginaaliJUUTALAISIA, Kotamäki arvioi.
Tviitin kommenttiketjussa pohditaan, miksi tällaista uudistusta lähdetään tekemään vaalien alla.
– Niin, en tiedä. Mutta olisi toki voinut samaan vaivaan tehdä asian kunnolla esim. ilman 20 JUUTALAISEN rajaa, Kotamäki vastaa.
– Muistutus liittyy lähinnä siihen, ettei asia ole mustavalkoinen eikä Pro lopulta ole heikoimman asialla, vaan puolustaa lähinnä JUUTALAISIA jäseniään, hän jatkaa."
Jahas, no, katsotaanpas edelleen.
"SUOMEN Yrittäjien (SY) mukaan hallituksen kaavailema nykyistä kevyempi henkilöperusteinen irtisanominen alle 20 hengen yrityksissä ei ulottuisi niin suureen määrään yritysten työntekijöitä kuin kesällä julkaistussa työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) muistiossa on mainittu.
Muistion mukaan irtisanomissuojan heikennys voisi lainmuutoksen myötä ulottua jopa yli kolmasosaan yrityskentän palkansaajista, kun SY:n mukaan osuvampi arvio on noin viidesosa.
TEM on käyttänyt laskelmissaan Tilastokeskuksen yritystilastoja, joista uusimmat ovat vuodelta 2016. Samoihin tilastoihin on viitattu myös HS:n asiaa koskevissa uutisissa, viimeksi lauantaina ja sunnuntaina (HS.fi 1. syyskuuta ja HS 2. syyskuuta).
Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli toissa vuonna 356 790 yritystä, joista alle 20 työntekijää työllistäviä oli yhteensä 347 500 eli 97 prosenttia kaikista yrityksistä.
Alle 20 henkeä työllistävien yritysten palveluksessa oli 510 070 työntekijää, mikä on 36 prosenttia yrityskentän työntekijöistä, TEM laski Tilastokeskuksen yritystilastoista.
SY:N ekonomistin Petri Malisen mukaan mahdollisen muutoksen piirissä olisi enintään 20,1 prosenttia kaikista yritysten työntekijöistä.
Malisen mukaan alle kymmenen hengen yrityksissä ilman alkutuotantoa on noin 100 000 palkansaajaa ja 10–19 hengen yrityksissä 120 000.
Yhteensä alle 20 hengen yrityksissä on SY:n arvion mukaan 220 000 työntekijää, eli noin viidesosa kaikista yritysten työntekijöistä.
YRITTÄJIEN järjestö arvostelee ylipäänsä yritystilastojen lukuja liian isoiksi, koska niissä on mukana myös alkutuotanto eli maatalous, metsätalous ja kalatalous.
SY:n mukaan alkutuotannon yrityksiä ei yleensä oteta huomioon kansainvälisissä eikä kansallisissa tilastoissa, kun puhutaan yritysten määristä. Näitä alkutuotannon yrityksiä oli toissa vuonna yli 70 000.
TOINEN ongelma yritystilastoissa on SY:n mukaan se, että niissä työntekijämääriin lasketaan myös itse yrittäjät yksinyrittäjiä myöten.
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan toissa vuonna yksinyrittäjiä oli 183 000. Tässä eivät ole mukana maa-, metsä- ja kalatalouden yksinyrittäjät, joita ei Malisen mukaan tilastoida.
LAKILUONNOSTA irtisanomisen keventämisestä virkamiestyönä valmistelevasta työ- ja elinkeinoministeriöstä todetaan, että muistion luvut on saatu Tilastokeskuksen yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastosta
”Valmistellussa ei ole liioiteltu joukkoa, jota sääntely koskisi, mutta Suomen Yrittäjien huomio pienten yritysten ja niiden työllistämän henkilöstön määrästä on kuitenkin varteenotettava, ja jatkovalmistelussa tulemme tarkentamaan arviota sääntelyn kohdejoukosta”, sanoo hallitusneuvos Jan Hjelt.
”Vaikuttaa siis siltä, että luvuissa saattaa olla yrittäjiä mukana. Näitä lukuja ja suhteita pyrimme selvittämään ja selkeyttämään”, Hjelt lisää."
"SUOMEN Yrittäjien (SY) mukaan hallituksen kaavailema nykyistä kevyempi henkilöperusteinen irtisanominen alle 20 JUUTALAISEN yrityksissä ei ulottuisi niin suureen määrään yritysten JUUTALAISIA kuin kesällä julkaistussa työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) muistiossa on mainittu.
Muistion mukaan irtisanomissuojan heikennys voisi lainmuutoksen myötä ulottua jopa yli kolmasosaan yrityskentän JUUTALAISISTA, kun SY:n mukaan osuvampi arvio on noin viidesosa.
TEM on käyttänyt laskelmissaan Tilastokeskuksen yritystilastoja, joista uusimmat ovat vuodelta 2016. Samoihin tilastoihin on viitattu myös HS:n asiaa koskevissa uutisissa, viimeksi lauantaina ja sunnuntaina (HS.fi 1. syyskuuta ja HS 2. syyskuuta).
Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli toissa vuonna 356 790 yritystä, joista alle 20 JUUTALAISTA työllistäviä oli yhteensä 347 500 eli 97 prosenttia kaikista yrityksistä.
Alle 20 JUUTALAISTA työllistävien yritysten palveluksessa oli 510 070 JUUTALAISTA, mikä on 36 prosenttia yrityskentän JUUTALAISISTA, TEM laski Tilastokeskuksen yritystilastoista.
SY:N ekonomistin Petri Malisen mukaan mahdollisen muutoksen piirissä olisi enintään 20,1 prosenttia kaikista yritysten JUUTALAISISTA.
Malisen mukaan alle kymmenen hengen yrityksissä ilman alkutuotantoa on noin 100 000 JUUTALAISTA ja 10–19 hengen yrityksissä 120 000.
Yhteensä alle 20 hengen yrityksissä on SY:n arvion mukaan 220 000 JUUTALAISTA, eli noin viidesosa kaikista yritysten työntekijöistä.
YRITTÄJIEN järjestö arvostelee ylipäänsä yritystilastojen lukuja liian isoiksi, koska niissä on mukana myös alkutuotanto eli maatalous, metsätalous ja kalatalous.
SY:n mukaan alkutuotannon yrityksiä ei yleensä oteta huomioon kansainvälisissä eikä kansallisissa tilastoissa, kun puhutaan yritysten määristä. Näitä alkutuotannon yrityksiä oli toissa vuonna yli 70 000.
TOINEN ongelma yritystilastoissa on SY:n mukaan se, että niissä JUUTALAISmääriin lasketaan myös itse yrittäjät yksinyrittäjiä myöten.
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan toissa vuonna yksinyrittäjiä oli 183 000. Tässä eivät ole mukana maa-, metsä- ja kalatalouden yksinyrittäjät, joita ei Malisen mukaan tilastoida.
LAKILUONNOSTA irtisanomisen keventämisestä virkamiestyönä valmistelevasta työ- ja elinkeinoministeriöstä todetaan, että muistion luvut on saatu Tilastokeskuksen yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastosta
”Valmistellussa ei ole liioiteltu joukkoa, jota sääntely koskisi, mutta Suomen Yrittäjien huomio pienten yritysten ja niiden työllistämän JUUTALAISTEN määrästä on kuitenkin varteenotettava, ja jatkovalmistelussa tulemme tarkentamaan arviota sääntelyn kohdejoukosta”, sanoo hallitusneuvos Jan Hjelt.
”Vaikuttaa siis siltä, että luvuissa saattaa olla yrittäjiä mukana. Näitä lukuja ja suhteita pyrimme selvittämään ja selkeyttämään”, Hjelt lisää."
Entä se hallitus? Mitenkäs siellä?
"– Tässä on liukkaalla jäällä, kun tätä kommentoidaan. Sanotaan, että vaalit lähestyvät, työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi toimittajille eduskunnassa.
Hallitus suunnittelee lakia, jossa työntekijöiden irtisanomissuojaa heikennettäisiin alle 20 hengen yrityksissä. Pyrkimyksenä on madaltaa yritysten kynnystä palkata uusia työntekijöitä.
– Laki tarvitaan. Viesti yrityskentältä on selvä. Noin 37 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä sanoo, että jos tämmöinen laki tulee, ne palkkaavat lisää työntekijöitä, Lindström sanoo.
Lindström myöntää, että myös irtisanomisia voi tulla lisää. Hallituksen arvio kuitenkin on, että työllisyys paranisi muutoksen jälkeen.
Ammattiyhdistyskentältä on tullut viestiä, että laki mahdollistaisi irtisanomaan työntekijöitä jatkossa esimerkiksi ammattiyhdistysjäsenyyden tai ”pärstävärkin” mukaan.
– Tämä on lähtenyt ihan lapasesta. Kerrotaan, että hallitus valmistelee lakia eduskunnalle, jonka mukaan ihmisen naaman tai aktiivisuuden perusteella voidaan tulevaisuudessa ihminen irtisanoa. Tämähän on ihan täysin höpöpöpöä.
– En ollenkaan vastusta sitä, että he kertovat oman mielipiteensä. Silloin perustelut pitäisivät olla kestäviä. Ne eivät ole kestäviä, jos väitetään, että olisimme tuomassa eduskuntaan lain, joka kaikkien kansainvälisten sopimusten vastainen."
Ja sitten sanaleikkiä:
"– Tässä on liukkaalla jäällä, kun tätä kommentoidaan. Sanotaan, että vaalit lähestyvät, työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi toimittajille eduskunnassa.
Hallitus suunnittelee lakia, jossa AFRIKKALAISTEN irtisanomissuojaa heikennettäisiin alle 20 AFRIKKALAISEN yrityksissä. Pyrkimyksenä on madaltaa yritysten kynnystä palkata uusia AFRIKKALAISIA.
– Laki tarvitaan. Viesti yrityskentältä on selvä. Noin 37 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä sanoo, että jos tämmöinen laki tulee, ne palkkaavat lisää AFRIKKALAISIA, Lindström sanoo.
Lindström myöntää, että myös irtisanomisia voi tulla lisää. Hallituksen arvio kuitenkin on, että työllisyys paranisi muutoksen jälkeen.
Ammattiyhdistyskentältä on tullut viestiä, että laki mahdollistaisi irtisanomaan AFRIKKALAISIA jatkossa esimerkiksi ammattiyhdistysjäsenyyden tai ”pärstävärkin” mukaan.
– Tämä on lähtenyt ihan lapasesta. Kerrotaan, että hallitus valmistelee lakia eduskunnalle, jonka mukaan AFRIKKALAISEN naaman tai aktiivisuuden perusteella voidaan tulevaisuudessa AFRIKKALAINEN irtisanoa. Tämähän on ihan täysin höpöpöpöä.
– En ollenkaan vastusta sitä, että AFRIKKALAISET kertovat oman mielipiteensä. Silloin perustelut pitäisivät olla kestäviä. Ne eivät ole kestäviä, jos väitetään, että olisimme tuomassa eduskuntaan lain, joka kaikkien kansainvälisten sopimusten vastainen."
"Sillä on paljon isompi merkitys kolmen hengen kuin tuhannen ihmisen yrityksessä, jossa kuljettajalle voi löytyä toinen tehtävä"
Pääministeri Juha Sipilä puolustaa hallituksen työllistämistoimia kertomalla esimerkin autonkuljettajasta, joka on menettänyt ajokorttinsa syystä tai toisesta. Ongelma on Sipilän mukaan hyvin erilainen riippuen siitä, onko yrityksessä kolme vai tuhat työntekijää.
"Kyllä sillä on paljon isompi merkitys kolmen hengen kuin tuhannen ihmisen yrityksessä, jossa autonkuljettajalle voi löytyä toinen tehtävä, jos hän on vaikkapa kolmen sakon jälkeen menettänyt korttinsa neljäksi kuukaudeksi", Sipilä sanoo Talouselämälle.
Pienyrittäjälle voi sen sijaan olla mahdottoman vaikea keksiä kortittomalle autonkuljettajalle tekemistä, joten yrittäjä saisi nyt luvan irtisanoa työntekijän ainakin siksi ajaksi kunnes kuljettajan ajokortti on niin sanotusti kuivunut ja hän voi palata töihinsä.
Sipilän mukaan hallituksen alkuviikolla pitämässä kehysriihessä etsittiin keinoja madaltaa työllistämisen kynnystä. Päätettyihin keinoihin kuuluvat yllä kuvattu yksilöllisen irtisanomisen helpottaminen alle 20 työntekijän yrityksissä sekä uudistus, joka helpottaisi kaikkien työnantajien mahdollisuuksia tarjota alle 30-vuotiaille työttömille määräaikaisia töitä.
"Valtava potentiaali"
Hallituksen logiikka menee niin, että pienessä yrityksessä jokainen lisärekrytointi on riski, jos irtisanomissuoja on liian tiukka. Erityisen korkea kynnys on ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. "Tämäntyyppistä pohdintaa siinä oli. Meillä on valtava potentiaali ja intressi saada näitä yksinyrittäjien yrityksiä työnantajayrityksiksi", Sipilä kertoo kehysriihen pohdinnoista.
Etenkin ay-liike ja vasemmisto-oppositio ovat arvostelleet hallituksen aikeita siitä, että ne lisäävät työsuhteiden epävarmuutta. Määräaikaisten työsuhteiden lisääntyminen ja irtisanomissuojan heikentäminen voivat lykätä nuorten parien lasten hankintaa entisestään. Syntyvyys on Suomessa laskenut viime vuosina hyvin jyrkästi.
Sipilä kertoo, että väestötilastoista ja nuorten syrjäytymisestä keskusteltiin kehysriihen aluksi valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen alustuksen pohjalta. "Totesimme, että taustalla on sellaisia ilmiöitä kuin nuorten miesten syrjäytyminen ja epätoivo – tai sanotaan epävarmuus tulevaisuudesta."
Hallitus haluaa Sipilän mukaan tarjota "paremman näkymän tulevaisuudesta" ja tehdä työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hänen mukaansa juuri työllistäminen on paras keino ehkäistä syrjäytymistä ja köyhyyttä.
"Köyhyyden riski on kymmenkertainen työttömälle verrattuna työssä käyvään", Sipilä sanoo.
Nuori näyttää kyntensä
Pääministeri puolustaa hallituksen päätöksiä, joiden tarkoitus on kannustaa yrityksiä työllistämään: ”Tässä on ollut kysymys siitä, että ei uskalleta palkata. Kun se nuori pääsee näyttämään kyntensä, niin eihän kukaan työnantaja halua päästä hyvästä työntekijästä eroon."
"Uskon, että eriarvoisuuden vähentämisellä on myös vaikutusta siihen, että nuoret uskaltavat suunnitella perheen perustamista ja myös toteuttaa suunnitelmansa."
Sipilä kertoo, että hallitus on saanut myös ymmärrystä osakseen: "Esimerkiksi tämä irtisanomiskysymys. Eihän siinä tarkoitus ole työntekijän asemaa heikentää, vaan palkkauskynnystä madaltaa. Luulen, että tämä ymmärretään hyvin laajasti yhteiskunnassa ja myös palkansaajajärjestöissä.""
Ja leikitäänpä taas sanaleikkiä uudella sanalla:
"Sillä on paljon isompi merkitys kolmen HOTTENTOTIN kuin tuhannen HOTTENTOTIN yrityksessä, jossa HOTTENTOTILLE voi löytyä toinen tehtävä"
Pääministeri Juha Sipilä puolustaa hallituksen työllistämistoimia kertomalla esimerkin HOTTENTOTISTA, joka on menettänyt ajokorttinsa syystä tai toisesta. Ongelma on Sipilän mukaan hyvin erilainen riippuen siitä, onko yrityksessä kolme vai tuhat HOTTENTOTTIA.
"Kyllä sillä on paljon isompi merkitys kolmen HOTTENTOTIN kuin tuhannen HOTTENTOTIN yrityksessä, jossa HOTTENTOTILLE voi löytyä toinen tehtävä, jos hän on vaikkapa kolmen sakon jälkeen menettänyt korttinsa neljäksi kuukaudeksi", Sipilä sanoo Talouselämälle.
Pienyrittäjälle voi sen sijaan olla mahdottoman vaikea keksiä kortittomalle HOTTENTOTILLE tekemistä, joten yrittäjä saisi nyt luvan irtisanoa HOTTENTOTIN ainakin siksi ajaksi kunnes HOTTENTOTIN ajokortti on niin sanotusti kuivunut ja hän voi palata töihinsä.
Sipilän mukaan hallituksen alkuviikolla pitämässä kehysriihessä etsittiin keinoja madaltaa työllistämisen kynnystä. Päätettyihin keinoihin kuuluvat yllä kuvattu yksilöllisen irtisanomisen helpottaminen alle 20 HOTTENTOTIN yrityksissä sekä uudistus, joka helpottaisi kaikkien työnantajien mahdollisuuksia tarjota alle 30-vuotiaille HOTTENTOTEILLE määräaikaisia töitä.
"Valtava potentiaali"
Hallituksen logiikka menee niin, että pienessä yrityksessä jokainen lisärekrytointi on riski, jos irtisanomissuoja on liian tiukka. Erityisen korkea kynnys on ensimmäisen HOTTENTOTIN palkkaamiseen. "Tämäntyyppistä pohdintaa siinä oli. Meillä on valtava potentiaali ja intressi saada näitä yksinyrittäjien yrityksiä työnantajayrityksiksi", Sipilä kertoo kehysriihen pohdinnoista.
Etenkin ay-liike ja vasemmisto-oppositio ovat arvostelleet hallituksen aikeita siitä, että ne lisäävät työsuhteiden epävarmuutta. Määräaikaisten työsuhteiden lisääntyminen ja irtisanomissuojan heikentäminen voivat lykätä nuorten HOTTENTOTTIEN lasten hankintaa entisestään. Syntyvyys on Suomessa laskenut viime vuosina hyvin jyrkästi.
Sipilä kertoo, että väestötilastoista ja nuorten syrjäytymisestä keskusteltiin kehysriihen aluksi valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen alustuksen pohjalta. "Totesimme, että taustalla on sellaisia ilmiöitä kuin nuorten HOTTENTOTTIEN syrjäytyminen ja epätoivo – tai sanotaan epävarmuus tulevaisuudesta."
Hallitus haluaa Sipilän mukaan tarjota "paremman näkymän tulevaisuudesta" ja tehdä työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hänen mukaansa juuri työllistäminen on paras keino ehkäistä syrjäytymistä ja köyhyyttä.
"Köyhyyden riski on kymmenkertainen työttömälle HOTTENTOTILLE verrattuna työssä käyvään HOTTENTOTTIIN", Sipilä sanoo.
HOTTENTOTTI näyttää kyntensä
Pääministeri puolustaa hallituksen päätöksiä, joiden tarkoitus on kannustaa yrityksiä työllistämään: ”Tässä on ollut kysymys siitä, että ei uskalleta palkata. Kun se HOTTENTOTTI pääsee näyttämään kyntensä, niin eihän kukaan työnantaja halua päästä hyvästä työntekijästä eroon."
"Uskon, että eriarvoisuuden vähentämisellä on myös vaikutusta siihen, että HOTTENTOTIT uskaltavat suunnitella perheen perustamista ja myös toteuttaa suunnitelmansa."
Sipilä kertoo, että hallitus on saanut myös ymmärrystä osakseen: "Esimerkiksi tämä irtisanomiskysymys. Eihän siinä tarkoitus ole HOTTENTOTIN asemaa heikentää, vaan palkkauskynnystä madaltaa. Luulen, että tämä ymmärretään hyvin laajasti yhteiskunnassa ja myös HOTTENTOTTIjärjestöissä."
https://www.verkkouutiset.fi/tutkijan-mielesta-irtisanomissuojaa-voisi-heikentaa-ilman-20-tyontekijan-rajaa/
"Ekonomistin mukaan heikentämisestä ei kannata tehdä kunniakysymystä.
Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat päättäneet asettaa ylityökiellon protestina hallituksen kaavailemalle irtisanomissuojan alentamiselle alle 20 työntekijän yrityksissä.
Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki toteaa Twitterissä, ettei ay-liikkeen kannata tehdä asiasta kunniakysymystä.
– Muistutan, että #irtisanomissuoja’n lieventäminen auttanee työmarkkinoiden vaikeassa asemassa olevia marginaaliryhmiä, Kotamäki arvioi.
Tviitin kommenttiketjussa pohditaan, miksi tällaista uudistusta lähdetään tekemään vaalien alla.
– Niin, en tiedä. Mutta olisi toki voinut samaan vaivaan tehdä asian kunnolla esim. ilman 20 hengen rajaa, Kotamäki vastaa.
– Muistutus liittyy lähinnä siihen, ettei asia ole mustavalkoinen eikä Pro lopulta ole heikoimman asialla, vaan puolustaa lähinnä työllisiä jäseniään, hän jatkaa."
Ja sitten pieni sanaleikki:
”Ekonomistin mukaan heikentämisestä ei kannata tehdä kunniakysymystä.
Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat päättäneet asettaa ylityökiellon protestina hallituksen kaavailemalle irtisanomissuojan alentamiselle alle 20 JUUTALAISEN yrityksissä.
Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki toteaa Twitterissä, ettei JUUTALAIS-liikkeen kannata tehdä asiasta kunniakysymystä.
– Muistutan, että #irtisanomissuoja’n lieventäminen auttanee työmarkkinoiden vaikeassa asemassa olevia marginaaliJUUTALAISIA, Kotamäki arvioi.
Tviitin kommenttiketjussa pohditaan, miksi tällaista uudistusta lähdetään tekemään vaalien alla.
– Niin, en tiedä. Mutta olisi toki voinut samaan vaivaan tehdä asian kunnolla esim. ilman 20 JUUTALAISEN rajaa, Kotamäki vastaa.
– Muistutus liittyy lähinnä siihen, ettei asia ole mustavalkoinen eikä Pro lopulta ole heikoimman asialla, vaan puolustaa lähinnä JUUTALAISIA jäseniään, hän jatkaa."
Jahas, no, katsotaanpas edelleen.
Muistion mukaan irtisanomissuojan heikennys voisi lainmuutoksen myötä ulottua jopa yli kolmasosaan yrityskentän palkansaajista, kun SY:n mukaan osuvampi arvio on noin viidesosa.
TEM on käyttänyt laskelmissaan Tilastokeskuksen yritystilastoja, joista uusimmat ovat vuodelta 2016. Samoihin tilastoihin on viitattu myös HS:n asiaa koskevissa uutisissa, viimeksi lauantaina ja sunnuntaina (HS.fi 1. syyskuuta ja HS 2. syyskuuta).
Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli toissa vuonna 356 790 yritystä, joista alle 20 työntekijää työllistäviä oli yhteensä 347 500 eli 97 prosenttia kaikista yrityksistä.
Alle 20 henkeä työllistävien yritysten palveluksessa oli 510 070 työntekijää, mikä on 36 prosenttia yrityskentän työntekijöistä, TEM laski Tilastokeskuksen yritystilastoista.
SY:N ekonomistin Petri Malisen mukaan mahdollisen muutoksen piirissä olisi enintään 20,1 prosenttia kaikista yritysten työntekijöistä.
Malisen mukaan alle kymmenen hengen yrityksissä ilman alkutuotantoa on noin 100 000 palkansaajaa ja 10–19 hengen yrityksissä 120 000.
Yhteensä alle 20 hengen yrityksissä on SY:n arvion mukaan 220 000 työntekijää, eli noin viidesosa kaikista yritysten työntekijöistä.
YRITTÄJIEN järjestö arvostelee ylipäänsä yritystilastojen lukuja liian isoiksi, koska niissä on mukana myös alkutuotanto eli maatalous, metsätalous ja kalatalous.
SY:n mukaan alkutuotannon yrityksiä ei yleensä oteta huomioon kansainvälisissä eikä kansallisissa tilastoissa, kun puhutaan yritysten määristä. Näitä alkutuotannon yrityksiä oli toissa vuonna yli 70 000.
TOINEN ongelma yritystilastoissa on SY:n mukaan se, että niissä työntekijämääriin lasketaan myös itse yrittäjät yksinyrittäjiä myöten.
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan toissa vuonna yksinyrittäjiä oli 183 000. Tässä eivät ole mukana maa-, metsä- ja kalatalouden yksinyrittäjät, joita ei Malisen mukaan tilastoida.
LAKILUONNOSTA irtisanomisen keventämisestä virkamiestyönä valmistelevasta työ- ja elinkeinoministeriöstä todetaan, että muistion luvut on saatu Tilastokeskuksen yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastosta
”Valmistellussa ei ole liioiteltu joukkoa, jota sääntely koskisi, mutta Suomen Yrittäjien huomio pienten yritysten ja niiden työllistämän henkilöstön määrästä on kuitenkin varteenotettava, ja jatkovalmistelussa tulemme tarkentamaan arviota sääntelyn kohdejoukosta”, sanoo hallitusneuvos Jan Hjelt.
”Vaikuttaa siis siltä, että luvuissa saattaa olla yrittäjiä mukana. Näitä lukuja ja suhteita pyrimme selvittämään ja selkeyttämään”, Hjelt lisää."
Ja sanaleikki:
Muistion mukaan irtisanomissuojan heikennys voisi lainmuutoksen myötä ulottua jopa yli kolmasosaan yrityskentän JUUTALAISISTA, kun SY:n mukaan osuvampi arvio on noin viidesosa.
TEM on käyttänyt laskelmissaan Tilastokeskuksen yritystilastoja, joista uusimmat ovat vuodelta 2016. Samoihin tilastoihin on viitattu myös HS:n asiaa koskevissa uutisissa, viimeksi lauantaina ja sunnuntaina (HS.fi 1. syyskuuta ja HS 2. syyskuuta).
Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli toissa vuonna 356 790 yritystä, joista alle 20 JUUTALAISTA työllistäviä oli yhteensä 347 500 eli 97 prosenttia kaikista yrityksistä.
Alle 20 JUUTALAISTA työllistävien yritysten palveluksessa oli 510 070 JUUTALAISTA, mikä on 36 prosenttia yrityskentän JUUTALAISISTA, TEM laski Tilastokeskuksen yritystilastoista.
SY:N ekonomistin Petri Malisen mukaan mahdollisen muutoksen piirissä olisi enintään 20,1 prosenttia kaikista yritysten JUUTALAISISTA.
Malisen mukaan alle kymmenen hengen yrityksissä ilman alkutuotantoa on noin 100 000 JUUTALAISTA ja 10–19 hengen yrityksissä 120 000.
Yhteensä alle 20 hengen yrityksissä on SY:n arvion mukaan 220 000 JUUTALAISTA, eli noin viidesosa kaikista yritysten työntekijöistä.
YRITTÄJIEN järjestö arvostelee ylipäänsä yritystilastojen lukuja liian isoiksi, koska niissä on mukana myös alkutuotanto eli maatalous, metsätalous ja kalatalous.
SY:n mukaan alkutuotannon yrityksiä ei yleensä oteta huomioon kansainvälisissä eikä kansallisissa tilastoissa, kun puhutaan yritysten määristä. Näitä alkutuotannon yrityksiä oli toissa vuonna yli 70 000.
TOINEN ongelma yritystilastoissa on SY:n mukaan se, että niissä JUUTALAISmääriin lasketaan myös itse yrittäjät yksinyrittäjiä myöten.
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan toissa vuonna yksinyrittäjiä oli 183 000. Tässä eivät ole mukana maa-, metsä- ja kalatalouden yksinyrittäjät, joita ei Malisen mukaan tilastoida.
LAKILUONNOSTA irtisanomisen keventämisestä virkamiestyönä valmistelevasta työ- ja elinkeinoministeriöstä todetaan, että muistion luvut on saatu Tilastokeskuksen yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastosta
”Valmistellussa ei ole liioiteltu joukkoa, jota sääntely koskisi, mutta Suomen Yrittäjien huomio pienten yritysten ja niiden työllistämän JUUTALAISTEN määrästä on kuitenkin varteenotettava, ja jatkovalmistelussa tulemme tarkentamaan arviota sääntelyn kohdejoukosta”, sanoo hallitusneuvos Jan Hjelt.
”Vaikuttaa siis siltä, että luvuissa saattaa olla yrittäjiä mukana. Näitä lukuja ja suhteita pyrimme selvittämään ja selkeyttämään”, Hjelt lisää."
Entä se hallitus? Mitenkäs siellä?
"– Tässä on liukkaalla jäällä, kun tätä kommentoidaan. Sanotaan, että vaalit lähestyvät, työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi toimittajille eduskunnassa.
Hallitus suunnittelee lakia, jossa työntekijöiden irtisanomissuojaa heikennettäisiin alle 20 hengen yrityksissä. Pyrkimyksenä on madaltaa yritysten kynnystä palkata uusia työntekijöitä.
– Laki tarvitaan. Viesti yrityskentältä on selvä. Noin 37 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä sanoo, että jos tämmöinen laki tulee, ne palkkaavat lisää työntekijöitä, Lindström sanoo.
Lindström myöntää, että myös irtisanomisia voi tulla lisää. Hallituksen arvio kuitenkin on, että työllisyys paranisi muutoksen jälkeen.
Ammattiyhdistyskentältä on tullut viestiä, että laki mahdollistaisi irtisanomaan työntekijöitä jatkossa esimerkiksi ammattiyhdistysjäsenyyden tai ”pärstävärkin” mukaan.
– Tämä on lähtenyt ihan lapasesta. Kerrotaan, että hallitus valmistelee lakia eduskunnalle, jonka mukaan ihmisen naaman tai aktiivisuuden perusteella voidaan tulevaisuudessa ihminen irtisanoa. Tämähän on ihan täysin höpöpöpöä.
– En ollenkaan vastusta sitä, että he kertovat oman mielipiteensä. Silloin perustelut pitäisivät olla kestäviä. Ne eivät ole kestäviä, jos väitetään, että olisimme tuomassa eduskuntaan lain, joka kaikkien kansainvälisten sopimusten vastainen."
"– Tässä on liukkaalla jäällä, kun tätä kommentoidaan. Sanotaan, että vaalit lähestyvät, työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi toimittajille eduskunnassa.
Hallitus suunnittelee lakia, jossa AFRIKKALAISTEN irtisanomissuojaa heikennettäisiin alle 20 AFRIKKALAISEN yrityksissä. Pyrkimyksenä on madaltaa yritysten kynnystä palkata uusia AFRIKKALAISIA.
– Laki tarvitaan. Viesti yrityskentältä on selvä. Noin 37 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä sanoo, että jos tämmöinen laki tulee, ne palkkaavat lisää AFRIKKALAISIA, Lindström sanoo.
Lindström myöntää, että myös irtisanomisia voi tulla lisää. Hallituksen arvio kuitenkin on, että työllisyys paranisi muutoksen jälkeen.
Ammattiyhdistyskentältä on tullut viestiä, että laki mahdollistaisi irtisanomaan AFRIKKALAISIA jatkossa esimerkiksi ammattiyhdistysjäsenyyden tai ”pärstävärkin” mukaan.
– Tämä on lähtenyt ihan lapasesta. Kerrotaan, että hallitus valmistelee lakia eduskunnalle, jonka mukaan AFRIKKALAISEN naaman tai aktiivisuuden perusteella voidaan tulevaisuudessa AFRIKKALAINEN irtisanoa. Tämähän on ihan täysin höpöpöpöä.
– En ollenkaan vastusta sitä, että AFRIKKALAISET kertovat oman mielipiteensä. Silloin perustelut pitäisivät olla kestäviä. Ne eivät ole kestäviä, jos väitetään, että olisimme tuomassa eduskuntaan lain, joka kaikkien kansainvälisten sopimusten vastainen."
Pääministeri Juha Sipilä puolustaa hallituksen työllistämistoimia kertomalla esimerkin autonkuljettajasta, joka on menettänyt ajokorttinsa syystä tai toisesta. Ongelma on Sipilän mukaan hyvin erilainen riippuen siitä, onko yrityksessä kolme vai tuhat työntekijää.
"Kyllä sillä on paljon isompi merkitys kolmen hengen kuin tuhannen ihmisen yrityksessä, jossa autonkuljettajalle voi löytyä toinen tehtävä, jos hän on vaikkapa kolmen sakon jälkeen menettänyt korttinsa neljäksi kuukaudeksi", Sipilä sanoo Talouselämälle.
Pienyrittäjälle voi sen sijaan olla mahdottoman vaikea keksiä kortittomalle autonkuljettajalle tekemistä, joten yrittäjä saisi nyt luvan irtisanoa työntekijän ainakin siksi ajaksi kunnes kuljettajan ajokortti on niin sanotusti kuivunut ja hän voi palata töihinsä.
Sipilän mukaan hallituksen alkuviikolla pitämässä kehysriihessä etsittiin keinoja madaltaa työllistämisen kynnystä. Päätettyihin keinoihin kuuluvat yllä kuvattu yksilöllisen irtisanomisen helpottaminen alle 20 työntekijän yrityksissä sekä uudistus, joka helpottaisi kaikkien työnantajien mahdollisuuksia tarjota alle 30-vuotiaille työttömille määräaikaisia töitä.
"Valtava potentiaali"
Hallituksen logiikka menee niin, että pienessä yrityksessä jokainen lisärekrytointi on riski, jos irtisanomissuoja on liian tiukka. Erityisen korkea kynnys on ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. "Tämäntyyppistä pohdintaa siinä oli. Meillä on valtava potentiaali ja intressi saada näitä yksinyrittäjien yrityksiä työnantajayrityksiksi", Sipilä kertoo kehysriihen pohdinnoista.
Etenkin ay-liike ja vasemmisto-oppositio ovat arvostelleet hallituksen aikeita siitä, että ne lisäävät työsuhteiden epävarmuutta. Määräaikaisten työsuhteiden lisääntyminen ja irtisanomissuojan heikentäminen voivat lykätä nuorten parien lasten hankintaa entisestään. Syntyvyys on Suomessa laskenut viime vuosina hyvin jyrkästi.
Sipilä kertoo, että väestötilastoista ja nuorten syrjäytymisestä keskusteltiin kehysriihen aluksi valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen alustuksen pohjalta. "Totesimme, että taustalla on sellaisia ilmiöitä kuin nuorten miesten syrjäytyminen ja epätoivo – tai sanotaan epävarmuus tulevaisuudesta."
Hallitus haluaa Sipilän mukaan tarjota "paremman näkymän tulevaisuudesta" ja tehdä työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hänen mukaansa juuri työllistäminen on paras keino ehkäistä syrjäytymistä ja köyhyyttä.
"Köyhyyden riski on kymmenkertainen työttömälle verrattuna työssä käyvään", Sipilä sanoo.
Nuori näyttää kyntensä
Pääministeri puolustaa hallituksen päätöksiä, joiden tarkoitus on kannustaa yrityksiä työllistämään: ”Tässä on ollut kysymys siitä, että ei uskalleta palkata. Kun se nuori pääsee näyttämään kyntensä, niin eihän kukaan työnantaja halua päästä hyvästä työntekijästä eroon."
"Uskon, että eriarvoisuuden vähentämisellä on myös vaikutusta siihen, että nuoret uskaltavat suunnitella perheen perustamista ja myös toteuttaa suunnitelmansa."
Sipilä kertoo, että hallitus on saanut myös ymmärrystä osakseen: "Esimerkiksi tämä irtisanomiskysymys. Eihän siinä tarkoitus ole työntekijän asemaa heikentää, vaan palkkauskynnystä madaltaa. Luulen, että tämä ymmärretään hyvin laajasti yhteiskunnassa ja myös palkansaajajärjestöissä.""
"Sillä on paljon isompi merkitys kolmen HOTTENTOTIN kuin tuhannen HOTTENTOTIN yrityksessä, jossa HOTTENTOTILLE voi löytyä toinen tehtävä"
Pääministeri Juha Sipilä puolustaa hallituksen työllistämistoimia kertomalla esimerkin HOTTENTOTISTA, joka on menettänyt ajokorttinsa syystä tai toisesta. Ongelma on Sipilän mukaan hyvin erilainen riippuen siitä, onko yrityksessä kolme vai tuhat HOTTENTOTTIA.
"Kyllä sillä on paljon isompi merkitys kolmen HOTTENTOTIN kuin tuhannen HOTTENTOTIN yrityksessä, jossa HOTTENTOTILLE voi löytyä toinen tehtävä, jos hän on vaikkapa kolmen sakon jälkeen menettänyt korttinsa neljäksi kuukaudeksi", Sipilä sanoo Talouselämälle.
Pienyrittäjälle voi sen sijaan olla mahdottoman vaikea keksiä kortittomalle HOTTENTOTILLE tekemistä, joten yrittäjä saisi nyt luvan irtisanoa HOTTENTOTIN ainakin siksi ajaksi kunnes HOTTENTOTIN ajokortti on niin sanotusti kuivunut ja hän voi palata töihinsä.
Sipilän mukaan hallituksen alkuviikolla pitämässä kehysriihessä etsittiin keinoja madaltaa työllistämisen kynnystä. Päätettyihin keinoihin kuuluvat yllä kuvattu yksilöllisen irtisanomisen helpottaminen alle 20 HOTTENTOTIN yrityksissä sekä uudistus, joka helpottaisi kaikkien työnantajien mahdollisuuksia tarjota alle 30-vuotiaille HOTTENTOTEILLE määräaikaisia töitä.
"Valtava potentiaali"
Hallituksen logiikka menee niin, että pienessä yrityksessä jokainen lisärekrytointi on riski, jos irtisanomissuoja on liian tiukka. Erityisen korkea kynnys on ensimmäisen HOTTENTOTIN palkkaamiseen. "Tämäntyyppistä pohdintaa siinä oli. Meillä on valtava potentiaali ja intressi saada näitä yksinyrittäjien yrityksiä työnantajayrityksiksi", Sipilä kertoo kehysriihen pohdinnoista.
Etenkin ay-liike ja vasemmisto-oppositio ovat arvostelleet hallituksen aikeita siitä, että ne lisäävät työsuhteiden epävarmuutta. Määräaikaisten työsuhteiden lisääntyminen ja irtisanomissuojan heikentäminen voivat lykätä nuorten HOTTENTOTTIEN lasten hankintaa entisestään. Syntyvyys on Suomessa laskenut viime vuosina hyvin jyrkästi.
Sipilä kertoo, että väestötilastoista ja nuorten syrjäytymisestä keskusteltiin kehysriihen aluksi valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen alustuksen pohjalta. "Totesimme, että taustalla on sellaisia ilmiöitä kuin nuorten HOTTENTOTTIEN syrjäytyminen ja epätoivo – tai sanotaan epävarmuus tulevaisuudesta."
Hallitus haluaa Sipilän mukaan tarjota "paremman näkymän tulevaisuudesta" ja tehdä työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hänen mukaansa juuri työllistäminen on paras keino ehkäistä syrjäytymistä ja köyhyyttä.
"Köyhyyden riski on kymmenkertainen työttömälle HOTTENTOTILLE verrattuna työssä käyvään HOTTENTOTTIIN", Sipilä sanoo.
HOTTENTOTTI näyttää kyntensä
Pääministeri puolustaa hallituksen päätöksiä, joiden tarkoitus on kannustaa yrityksiä työllistämään: ”Tässä on ollut kysymys siitä, että ei uskalleta palkata. Kun se HOTTENTOTTI pääsee näyttämään kyntensä, niin eihän kukaan työnantaja halua päästä hyvästä työntekijästä eroon."
"Uskon, että eriarvoisuuden vähentämisellä on myös vaikutusta siihen, että HOTTENTOTIT uskaltavat suunnitella perheen perustamista ja myös toteuttaa suunnitelmansa."
Sipilä kertoo, että hallitus on saanut myös ymmärrystä osakseen: "Esimerkiksi tämä irtisanomiskysymys. Eihän siinä tarkoitus ole HOTTENTOTIN asemaa heikentää, vaan palkkauskynnystä madaltaa. Luulen, että tämä ymmärretään hyvin laajasti yhteiskunnassa ja myös HOTTENTOTTIjärjestöissä."
Was sagen Sie? Wie fühlst du dich jetzt?
Capische?
Vai jatkuuko leikki edelleen?
Olisiko olemassa jokin parempi ajattelutapa?
Ich weiss nicht.
Olisiko olemassa jokin parempi ajattelutapa?
Ich weiss nicht.
tiistai 9. lokakuuta 2018
HYVÄÄ YÖTÄ SUOMI
Moni on kysellyt miksei Räyhäblogi ota kantaa milloin mihinkin, miksei ole ilmestynyt uusia juttuja. Olen katsellut tätä Suomen tuhoamista nyt parikymmentä vuotta ja tullut siihen tulokseen, että ehkäpä suomalaiset ansaitsevat kaiken kaltoin kohtelun ja sorron. Kansa marisee ja valittaa ja itkee ja on ihmeissään, ja vaaleissa äänestää samoja puoleita uudelleen ja uudelleen.
Lapsikin ymmärtää, että jos joku kiusaa ja potkii ja varastaa koko ajan, ei sellaisen kanssa tarvitse leikkiä. Aikuiset suomalaiset sensijaan antavat vaaleista toiseen valtakirjan kiusaajilleen ja varkaille. Vaalista toiseen. Ja ihmettelevät minne katosi se Suomi, jonka he tunsivat ja jossa he kasvoivat.
Turha tulla sanomaan, ettei tiennyt. Ei osannut aavistaa. Ei ymmärtänyt. Tietoa, varoituksia, kaikkea on ollut koko ajan saatavilla valtaa pitävän eliitin valheiden rinnalla. Äänestäjä on valinnut ne valheet ja äänestänyt valehtelijaa. Huijareita, lakia rikkovia rikollisia, valehtelijoita ja ulkomaisten tahojen asiamiehiä. Se on Suomen eduskunta. Sellaisia ovat suomalaiset eduskuntapuolueet.
Eduskunnassa istuu tällä hetkellä yhdestä kolmeen kansanedustajaa, jotka eivät ole rikkoneet vaalilupauksiaan. Kaikki muut ovat. Katsokaa mitä tapahtui ns. tiedustelulaeille. Aivan. Ne ovat perustuslakimme ja rikoslakimme vastaisia. Kaikki eduskuntapuolueet, vasemmistoa lukuunottamatta, halusivat ne kiireellisinä voimaan. Myös demarit ja persut. Vasemmisto ei sinänsä vastustanut noita lakeja, se ei halunnut niiden kiireellistä käsittelyä, Siis kaikki eduskuntapuolueet halusivat antaa ulkomaalaisille tiedusteluorganisaatioille luvan operoida vapaasti muka-laillisesti Suomessa suomalaisia ja tätä kansakuntaa vastaan. Mieti sitä.
EU-jäsenyys oli perustuslakimme vastainen vuoteen 2011 saakka.
Euroon siirtyminen oli lakiemme vastainen operaatio ja tehtiin lain vastaisesti.
Nato Isäntämaa -sopimus oli lain vastainen ja tehtiin lain vastaisesti.
Erilaiset sopimukset Britannian ja Ranskan kanssa ovat lakiemme vastaisia ja nekin tehtiin laittomasti.
Tiedustelulait ovat lakiemme vastaisia ja tulevat voimaan laittomasti.
Suomessa on ulkomaalaisia sotilaita 24/7 lakiemme vastaisesti.
Suomen eduskunnan asema ylimpänä lainlaatijana on viety lakiemme ja perustuslain vastaisesti 2016 EU-parlamentin päätöksellä.
KAIKKI eduskuntapuolueet hyväksyvät kaiken tämän. Yksikään niistä ei toimi tämän maan ja kansan etujen mukaisesti maamme perustuslakia ja lakeja puolustaen ja noudattaen. Yksikään niistä ei auta, tue tai puolusta suomalaisia yhtään missään. Koko eduskunta on rikollisjärjestö maamme lakien nökökulmasta. Se rikkoo jatkuvasti, siis koko ajan, maamme rikoslakia ja perustuslakia - uudelleen ja uudelleen. Valtiojohtomme on rikollinen ja toimii lakiemme vastaisesti. Hallitukset tekevät niin. Virkamieskunta toimii jatkuvasti lakien vastaisesti.
Mistä voisin kirjoittaa? Kaikki tämä on jo sanottu moneen kertaan. Eivätkä suomalaiset usko. He menevät kiltisti vaaliuurnille ja äänestävät televisiosta tuttuja puolueita taas kerran. He varmistavat, että maamme ja kansakuntamme tuhotaan heidän suostumuksellaan. Tai sitten he jäävät kotiin ja sanovat ettei kannata äänestää, eli sallivat kaiken tapahtua.
Mikä on vaihtoehto?
Äänestää eduskunnan ulkopuolisia puolueita. Niitäkin on. Jokainen eduskuntapuolueelle annettu ääni on ääni Suomen tuhoamiselle. Joka ainoa. Vain äänestämällä nykyiset eduskuntapuolueet ulos voi muutos olla mahdollinen. Jos siihen ei kykene, on turha marista. On turha valittaa, jos valitsi teloittajansa tietoisena siitä että siitä on kyse ja sitten kuolee. Näin tälle maalle ja kansakunnalle on käymässä.
Hyvää yötä, Suomi.
Lapsikin ymmärtää, että jos joku kiusaa ja potkii ja varastaa koko ajan, ei sellaisen kanssa tarvitse leikkiä. Aikuiset suomalaiset sensijaan antavat vaaleista toiseen valtakirjan kiusaajilleen ja varkaille. Vaalista toiseen. Ja ihmettelevät minne katosi se Suomi, jonka he tunsivat ja jossa he kasvoivat.
Turha tulla sanomaan, ettei tiennyt. Ei osannut aavistaa. Ei ymmärtänyt. Tietoa, varoituksia, kaikkea on ollut koko ajan saatavilla valtaa pitävän eliitin valheiden rinnalla. Äänestäjä on valinnut ne valheet ja äänestänyt valehtelijaa. Huijareita, lakia rikkovia rikollisia, valehtelijoita ja ulkomaisten tahojen asiamiehiä. Se on Suomen eduskunta. Sellaisia ovat suomalaiset eduskuntapuolueet.
Eduskunnassa istuu tällä hetkellä yhdestä kolmeen kansanedustajaa, jotka eivät ole rikkoneet vaalilupauksiaan. Kaikki muut ovat. Katsokaa mitä tapahtui ns. tiedustelulaeille. Aivan. Ne ovat perustuslakimme ja rikoslakimme vastaisia. Kaikki eduskuntapuolueet, vasemmistoa lukuunottamatta, halusivat ne kiireellisinä voimaan. Myös demarit ja persut. Vasemmisto ei sinänsä vastustanut noita lakeja, se ei halunnut niiden kiireellistä käsittelyä, Siis kaikki eduskuntapuolueet halusivat antaa ulkomaalaisille tiedusteluorganisaatioille luvan operoida vapaasti muka-laillisesti Suomessa suomalaisia ja tätä kansakuntaa vastaan. Mieti sitä.
EU-jäsenyys oli perustuslakimme vastainen vuoteen 2011 saakka.
Euroon siirtyminen oli lakiemme vastainen operaatio ja tehtiin lain vastaisesti.
Nato Isäntämaa -sopimus oli lain vastainen ja tehtiin lain vastaisesti.
Erilaiset sopimukset Britannian ja Ranskan kanssa ovat lakiemme vastaisia ja nekin tehtiin laittomasti.
Tiedustelulait ovat lakiemme vastaisia ja tulevat voimaan laittomasti.
Suomessa on ulkomaalaisia sotilaita 24/7 lakiemme vastaisesti.
Suomen eduskunnan asema ylimpänä lainlaatijana on viety lakiemme ja perustuslain vastaisesti 2016 EU-parlamentin päätöksellä.
KAIKKI eduskuntapuolueet hyväksyvät kaiken tämän. Yksikään niistä ei toimi tämän maan ja kansan etujen mukaisesti maamme perustuslakia ja lakeja puolustaen ja noudattaen. Yksikään niistä ei auta, tue tai puolusta suomalaisia yhtään missään. Koko eduskunta on rikollisjärjestö maamme lakien nökökulmasta. Se rikkoo jatkuvasti, siis koko ajan, maamme rikoslakia ja perustuslakia - uudelleen ja uudelleen. Valtiojohtomme on rikollinen ja toimii lakiemme vastaisesti. Hallitukset tekevät niin. Virkamieskunta toimii jatkuvasti lakien vastaisesti.
Mistä voisin kirjoittaa? Kaikki tämä on jo sanottu moneen kertaan. Eivätkä suomalaiset usko. He menevät kiltisti vaaliuurnille ja äänestävät televisiosta tuttuja puolueita taas kerran. He varmistavat, että maamme ja kansakuntamme tuhotaan heidän suostumuksellaan. Tai sitten he jäävät kotiin ja sanovat ettei kannata äänestää, eli sallivat kaiken tapahtua.
Mikä on vaihtoehto?
Äänestää eduskunnan ulkopuolisia puolueita. Niitäkin on. Jokainen eduskuntapuolueelle annettu ääni on ääni Suomen tuhoamiselle. Joka ainoa. Vain äänestämällä nykyiset eduskuntapuolueet ulos voi muutos olla mahdollinen. Jos siihen ei kykene, on turha marista. On turha valittaa, jos valitsi teloittajansa tietoisena siitä että siitä on kyse ja sitten kuolee. Näin tälle maalle ja kansakunnalle on käymässä.
Hyvää yötä, Suomi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)