Moni on menettänyt uskonsa suomalaiseen demokratiaan ja ymmärrettävästi. Perussuomalaisten suuri vaalipetos, käytännössä kaikkien vaalilupausten vatulointi joksinkin muuksi, tai jopa päinvastaiseksi, ja puolueen Eurooppa kriittisen imagon sulaminen Brysselin auringossa täydeksi euromyönteisyydeksi, oli monelle valtava pettymys. Teot ja sanat eivät taaskaan olleet linjassa.
Ongelma ei kuitenkaan ole niinkään systeemi, demokratia sinänsä, vaan suomalainen äänestyskulttuuri. Suomessa on aina äänestetty "omia". Oman kylän poika, tuttu mies, joku johon on uskottu ja jonka on uskottu tekevän jotakin minun eteeni. Se, mitä käytännössä on tehty, ei ole välttämättä korreloinut lainkaan puheiden kanssa. Malliesmerkki on tapaus Kauko Juhantalo, jossa mies tuomittiin valtakunnan oikeudessa suhmuroinneistaan, ja silti sai kotikulmiltaan ääniä seuraaviin vaaleihin osallistuessaan, koska kotikulmien asukkaat halusivat vastustaa "Helsingin herroja". Äänestäjät eivät ymmärtäneet, että Kauko oli yksi niistä "Helsingin herroista".
Ehdokkaisiinsa kyllästyneet tai pettyneet äänestäjät ovat yleensä valinneet uuden ehdokkaan saman puolueen listalta, kuvitellen että tämä toimii toisin. Kuitenkin puolueohjelma, puoleen eduskuntaryhmän johto ja puoluejohto ovat ne, jotka päättävät pitkälti yksittäisen ehdokkaan toiminnan eduskunnassa ja sen miten tämä äänestää. Ehdokasta vaihtamalla mikään ei siis muutu, eikä ole muuttunutkaan.
Äänestämällä vaikuttamisen salaisuus onkin tässä: vaihda puoluetta. Älä äänestä niitä puolueita, jotka ovat olleet vallassa kun sinulle negatiivisia päätöksiä on tehty. Älä äänestä heidän ehdokkaitaan, vaikka lupaisivat mitä tahansa ja puhuisivat kuinka hyvin, esiintyisivät hienosti ja sujuvasti ja osaisivat kieliä. Älä äänestä ehdokasta, jonka tunnet, vain siksi että tunnet. Katso mitä puolue ajaa. Mihin se pyrkii. Mikä on sen keskeisin tavoite.
Kyllä, persut pettivät kannattajansa ja äänestäjänsä, mutta seuraavissa vaaleissa voi äänestää taas toisin. Perussuomalaisten ensimmäinen jytky osoitti, että pienpuolueen on mahdollista nousta isojen joukkoon. Persut saivat mahdollisuutensa muuttaa maata, mutta myivät asiansa ja ideansa yleiseurooppalaiselle ja transatlanttiselle hötölle. Ensivaaleissa se kostautuu ja perussuomalaisia odottaa SMP:n kohtalo. Sille kävi aikoinaan aivan samoin. Posti-Pekka vei isänsä puolueen ojaan. Timo Soini loi Perussuomalaiset sen raunioille, nosti puolueen pilviin, ja ajoi sen huipun yli alamäkeen.
Niin sanotut suuret puolueet kokoomus, keskusta ja demarit ovat olleet vallankahvassa jo vuosikymmeniä ja koko EU-ajan. Ne ajavat periaatteessa samoja asioita hieman eri painottein. Euro ja EU ovat niiden kaikkien agendassa. Kokoomus on ollut pisimpään vallassa ja se on ollut täysin keskeinen Suomen nykytilan arkkitehdeista. Keskusta on vetovuorollaanajanut sekoitusta kokoomuksen ja demarien linjauksista, ja demarit ovat olleet viimeiset 20 vuotta näiden kahden rinnalla Eurooppa-myönteisimpien joukossa. Kukapa unohtaisi Jutta Urpilaisen suuret saavutukset, Rakkaus-puolue lanseerauksen ja veroparatiisi Kyprokselle junaillut kahden miljardin suorat, vastiikkeettomat tuet. Tai sen kuuluisan Kreikan tekemän "sitoumuksen", jota ei oikeasti ollut.
Pienemmistä puolueista vihreät ovat eri hallituksissa toimineet aina puolueensa perinteen vastaisesti kansalaisoikeuksia kaventaen (esimerkiksi Tuija Braxin kaudella yrityksille työntekijöiden kyttäysoikeus jne.) ja ovatpa vihreät vastustaneet ydinvoimaa myös maailman ydinvoimamyönteisimmässä hallituksessa. RKP on aina ollut europuolue ja Nato-puolue, selkeästi vähiten suomalaismielinen, ja kristilliset ovat aina tehneet mitä isommat ovat halunneet.
Itseään korskeasti Vasemmistoksi tituleeraava Vasemmistoliitto on hapuillut viimeiset vuosikymmenet ideologisessa hämärässä sinne tänne täysin linjattomasti. Puhetta, pamfletteja ja kannanottoja tietenkin piisaa myös nuoremman polven "punavihreiltä" demagogeilta, mutta hallituksissa vasemmistoliitto on toteuttanut raakaa oikeistolaista politiikkaa. Näin oli jo 90-luvulla suuryritysten lobbarina sittemmin kunnostautuneen Suvi-Anne Siimeksen valtakaudella ja niin on ollut Paavo Arhinmäenkin kaudella. Vasemmistoliiton ongelma on se, ettei se ole edes vasemmistolainen. Se on jonkinlainen yleislöperö hipsteri-humanisti joukkio, jolla ei ole mitään vasemmistolaista politiikkaa, käytännössä.
Näille kaikille olisi ollut vaihtoehtoja. On ollut puoleita, pienpuolueita, joiden linjaukset ovat olleet toisenlaisia. Niiden saama äänimäärä on ollut pieni, johtuen mediasulusta, vaalityön vaatimattomasta tasosta jne. Suurten puolueiden propagandakoneisto ja vaalikassat ovat niihin verrattuna ehtymättömät. Mutta vaihtoehtoja on ollut. Ja niistä voi tulla suurempia, jos niitä äänestetään. Persujen ensimmäinen jytky osoitti sen. Järisyttävä muutos poliittisella kartalla on ihan oikeasti mahdollinen.
Tosin se vaatii äänestämistä, se vaatii sitä että politiikkaan pettyneet, puolueisiin pettyneet, ehdokkaisiinsa pettyneet äänestävät vaihtoehtoja, jotakin aivan muuta. Jos jokainen viimeisten vaalien tuloksiin pettynyt, jokainen äänestämättä jättänyt ja jokainen persuja äänestänyt olisi vuosi sitten eduskuntavaaleissa äänestänyt IPU:a, Muutos 2011 -ryhmää ja SKP:tä, tilanne olisi nyt täysin toisenlainen.
Nyt käytäisiin neuvotteluja Sexitistä, Suomen euro ja EU-erosta. Ulkolaiset sotajoukot eivät olisi kutsuneet itse itseään Suomeen. Hallituksessa istuisivat IPU, Muutos ja SKP. Veronkierron torjunta olisi hieman toisenlaista. Suuryritysten verokellunta olisi hieman toisenlaista. Köyhimpien, eläkeläisten, koululaisten ja pienyrittäjien tilanne olisi hieman toisenlanen. Se olisi tilanne juuri nyt. Te ette olisi kuunnelleet "kustannuskykyloikkia" ja "yhteiskuntasopimuksia", joilla suomalaisten elintaso romahdutetaan ja kotmarkkinat kuristetaan hengiltä. Suomeen ei olisi tullut Ruotsista 32 000 pakolaista Ruotsin valtion auliilla avustuksella. Se olisi tilanne juuri nyt.
Mutta suomalaiset eivät äänestäneet IPU:a, SKP:tä tai Muutosta. Suomalaiset äänestivät "hyvää miestä", "sujuvaa esiintyjää", "tuttua miestä", "fiksua nuorta naista", "ihmisoikeuksien puolesta", "rasismia vastaan", "avoimemman Suomen puolesta", "kansainvälisen Suomen puolesta", "solidaarisuudesta Eurooppaa kohtaan" ynnä muuta. Jotkut menivät lankaan ja äänestivät Timo Soinin puoluetta, koska Soini ja puolueen johto sanoivat tekevänsä asioita, joita eivät ole koskaan tehneet.
Ja sensijaan, että neuvottelisimme euro- ja EU-erosta, olisimme puolustuspoliittisesti itsenäisiä, yhteiskuntamme romuttajaiset olisivat päättyneet, maatamme kupataan tyhjäksi, yhteiskunnan infraa myydään ulkomaisille veroparatiisifirmoille, maatamme, metsiämme ja vesistöjämme myydään ulkolaisille sijoittajille ja kansallisvarantomme on kaupan, verovapaasti vastikkeetta. Ulkomaalaiset sotajoukot kutsuvat itsensä maahamme ja toisin kuin edellisellä kerralla 1939, nyt niille levitetään punainen matto ja valtionjohto on valmiiksi kontallaan, kieli pitkällä nuolemiseen valmiina.
Oi jospa olisitte äänestäneetkin toisin.
Ei jumalauta Sande, sinun pitää siirtyä seuraavissa eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiiriin! Viime vaaleissa suorastaan rintaan pisti ja v...tti, kun joutui äänestämään jotain liki täysin tuntematonta IPUn ehdokasta. Oisko tuo saanut semmoset parisataa ääntä. Ei niillä rahkeilla muutosta synny.
VastaaPoistaJuu, Sandelle sataisi kyllä ääniä ympäri maata jos olisi niin mahdollista äänestää. Mutta IPU on ainut vaihtoehto näillä näkymin.
PoistaEi taida yksi pystyä mitään - noille rosvoille! Vaikka olisi Sandekin... Ja hei - uskooko joku vielä äänestämiseen?! Hyvä on lääkitys!
PoistaKusetettuja kaikki
Täällä myös yksi IPU:a äänestänyt. On sekä itsenäisyyspuolue että itsepuolustuspuolue. Nykyhallituksen sekoilu on itsellä jo viemässä fyysistä terveyttä alas. On tingittävä terveydenhoidosta, jotta saa ruokaa suuhun (tai päinvastoin). Ja tämän päälle lyödään orjatyövelvotteita, jos satut olemaan työtön. Eläkkeelle on turha yrittää, jos hengitys vielä kulkee. Tilanne on oikeasti riistäytynyt käsistä. Ja TTIP vasta tulossa voimaan. Tosi hyvältä näyttää!
VastaaPoistaTai sitten viime bloggauksesta olis kannattanut jatkaa keskustelua vähintään seuraavat puoli vuotta.
VastaaPoistaTähän bloggaukseen tämä riittänee kommentiksi: https://www.facebook.com/notes/seppo-raittila/vaalivilppi-2015-eduskuntavaaleissa/899160933478136
Ja se, että kansanliikkeitä on nykyään mietityttävän paljon.
Tässä uusin - lupaava: http://jukkadavidsson.fi/2016/04/me-kansa-kansanliike-tiivistelma-tavoitteista/
Toivottavasti täällä sitten löytyy joku jota arvaa äänestää. Elättelin aikaisemmin toivoa Perussuomalaisista, mutta siinä nyt kävi vähän hassusti...
VastaaPoistaJa vaihtoehto jos ei halua äänestää isoja puolueita tai vasemmistoa tai kristillisiä?
VastaaPoistaPuoluepolitiikka on pelaamista, päämärät ovat seuraavat:
VastaaPoista1. Oma etu.
2. Uudelleenvalinnan varmistaminen.
3. Puolueen/lobattavan etujärjestön etu.
Mikäli poliitikko voi em.päämääriä vaarantamatta suorittaa aktiviteettejään, olkoon ne millaisia tahansa, hän myös sen tekee. Tällöin kyseeseen tulevat jopa juridisessa tarkastelussa rikoksen merkit täyttävät aktiviteetit (sanktiot maksetaan, mikäli tulee), moraalirikokset (esim.veronkierrot, etupiirien räikeät lobbaukset, ...).
Vaalilupausten pettäminen on totaalisen yhdentekevää tässä pelissä, niillä ei ole mitään merkitystä, vaalilupauksilla ostetaan äänisaaliita (ja unohdetaan käytön jälkeen).
Loppupeleissä äänestäjät päättävät missä kulkee poliitikon aktiviteettien raamit missä liikutaan, mikä on sallittua ja mikä ei.
Mikäli äänestäjät eivät äänestä enää rikollista, moraalirikollista, lupausten pettäjää ... niitä ei tehdä enää, koska tiedetään mitä siitä seuraa.
Uusia puolueita ei äänestetä koska eivät ole vakuuttavia, niillä homma näyttää lähinnä vaali-turistien ja kylähullujen puuhastelulta, vailla punaista lankaa (yhden totuuden huutajat).
Mikäli vaaleissa menestyä haluaa, pohjatyötä pitää tehdä ainakin yksi vaalikausi, joka ikinen päivä ja näkyvästi.
Pääasiallisissa linjanvedoissa pitää olla looginen ja päättäväinen, johtohahmot pitää tuoda mediassa lähes päivittäin esille ja tehdä tunnetuksi, äärihörhöilyt pitää lopettaa, muiden haukkumisen sijaan keskittyä omaan toimintaan, jne ...
Politiikka on loppupeleissä myymistä, mikäli tuote vastaa kysyntää ja hinta on oikea, tuodaan hyvin esille kaikille potentiaalisille äänestäjille, se menee kaupaksi, näin yksinkertaista se on.
Kansanliikkeiden yms. vastaavien pitäisi yhdessä pienpuolueiden kanssa yhdisytä yhdeksi isoksi puolueeksi ja heittää pienet, keskinäiset eroavuutensa romukoppaan. Mitään nykyisistä valtapuolueista en äänestä enkä kristillisiä enkä vasemmistoa. Äänestämättä en kuitenkaan jätä.
VastaaPoistaMitä esim. IPU tekisi, jos USA uhkaisi laittaa Suomen mustalle listalle, jos Suomi ei tekisi, kuten USA käskee? Voisiko siis edes IPU muuttaa Suomen politiikkaa? Esim. Talouselämä kirjoittaa USA:n Suomea kohtaan harjoittamasta uhkailusta (kirjoitus ainoastaan raapaisee pintaa): http://www.talouselama.fi/uutiset/usa-pakotti-suomen-mukaan-kylman-sodan-viimeiseen-rintamaansa-lehti-laheista-tiedusteluyhteistyota-jo-koiviston-aikana-3445557
VastaaPoistaTarvittaisiin Nigel Faragen puhujan taitoinen vetäjä. Tarvitaan joitakin uusia avauksia, jotta kansa näkisi, mihin ollaan menossa. Ongelman ydin on äärimmäisen yksipuolinen media. Valtamedian äänitorvi niin Amerikassa kuin Euroopassa ja Suomessa on Rothschildin perhe. Rothschildin merkitystä korostaa, että Jean Monnet toimi Rothschildin alaisena suunnitelllessaan EUn tulevaisuutta. Monien mielestä hän on EUn pääarkkitehti. EUn liittovaltiosuunnitelma on siten Rothschildin taustalta ohjailema kuvio.
VastaaPoistaVarsinaisesti 6 media yhtiotä toimii tänään. Nämä kaikki saavat uutisensa Reutersilta ja Associated Pressiltä. Reuters omistaa APn ja Rothschildit omistavat Reutersin. Suomen valtamedia seuraa Rothschildin tarkistamia uutisia ja pitää kaikkia muita lähteitä valemediana. Eli Suomen valtamedia tekee kaikkensa saadakseen kansan tottelemaan Rothschildin suunnitelmaa maailman hallinnosta. Suomen kansan täytyy innokkaasti etsiä muita lähteitä loytääkseen vaihtoehdon vallitsevalle sokealle EUn seuraamiselle ja suunnitellulle NWOlle, jonka tulosta sekä Sauli Niinisto että Jyrki Katainen ovat puhuneet. Kumpikaan ei ole vaan viitsinyt kertoa, millainen tämä uusi NWO tulisi olemaan.
NWOlla on yksi hallitsija koko maailmassa, jonka alaisia ovat kaikki maat. Yksiloon kohdistuvat valvontatoimet ovat tiukempia kuin missään aikaisemmin toteutetut - tiukka poliisivaltio. Kaikkien tulee totella uutta uskontoa, josta tulee vallitseva kaikkialla maailmassa. Joka ei tottele, ohjataan keskitysleireille tai surmataan välittomästi. Uuusi uskonto yhdistää elementtejä kristinuskosta, islamista ja juutalaisuudesta eli synteesi kolmesta tärkeimmästä.
Kaikki pääongelmat EUn suhteen johtuvat taloudesta. Pankkiirien ohjauksessa on pyritty kasvattamaan kaikkien maiden velkoja ja siten saattamaan kaikki mahdollisimman pitkälle orjavaltion asemaan. EUn lait on laadittu houkuttelemaan uhreja, laissa nimenomaan kielletään rahoittamasta muita valtioita. Mutta pankkiirit haluavat kerätä rahaa kaikilta rajattomasti ja siksi mikään sovittu systeemi ei tule koskaan toimimaan. Pankkiunionikin tullaan rakentamaan sille pohjalle, että kaikkien maiden kaikki veronmaksajat joutuvat tukemaan kaikkia pankkeja. Aina täytyy loytyä uusi keino pankkiirien rahatoiveiden täyttämiseksi. Kultainen säänto on myoskin, että ketään ei saa päästää eroamaan. Siten pikku hiljaa kaikista maista saadaan uhreja.
Tulevista suunnitelmista johtajamme eivät halua keskustella lainkaan. Ei edes siitä, että ohjelmaan kuuluu mittava muukalaisten tulo Kataisen vahingossa paljastaman suunnitelman mukaan. Suomea viedään kohti totalitaarista pankkiirien johtamaa ja korporaatioiden hallitsemaa järjestelmää salaa. Maamme johto haluaa pitää kaikki ongelmat salaisina, koska he ilmeisesti pelkäävät henkensä puolesta, mikäli vastustavat tätä suunnitelmaa. Esimerkkinä riittänee pankkiireita vastustaneen JFKn kohtalo. Kuitenkaan NWO ei pysty hallitsemaan kaikkia valtioita. Mutta Suomen pitäisi olla ensimmäisten joukossa ja kovaan kuriin vietynä.
Reutersin omistaa Thompson Corporation https://en.wikipedia.org/wiki/Thomson_Corporation . Perhe oli 2012 Kanadan rikkain ja maailman 22. rikkain Wikipedian mukaan. https://en.wikipedia.org/wiki/David_Thomson,_3rd_Baron_Thomson_of_Fleet
PoistaTäysin samaa mieltä Sepon kanssa peruslinjoista. Jotenkin hieman epäilyttää tuon uuden uskonnon synteesi; kristinuskohan alkaa olla tätä nykyä teologialtaan enemmän yleishumanistinen oppi, mutta juutalaisilla ja muslimeilla saattaa olla moisesta uskonnosta toisenlainen käsitys...
PoistaKolmissa vaaleissa olen äänestänyt Halla-ahoa, en niinkään Persuja. Viime vaaleissa äänestin Persuja. Mielestäni hyvä ehdokas, mutta ei mennyt läpi. On tässä ollut sulattelemista. Niin kauan kuin Perussuomalaiset ovat Soinin henkilökohtainen projekti, ei ole toivoakaan mistään muutoksesta. Yksi mies haistatti paskat pettyneen kansan protestille. Missä tahansa oikeassa puolueessa puheenjohtaja olisi jo vaihdettu toiseen demokraattisten pelisääntöjen mukaan, mutta Persut eivät ole oikea puolue; dissidentit ja "rasistit" harjataan ja erotetaan luottamustoimista.
PoistaPienpuolueissa on ollut todellakin hyviä ehdokkaita. Tässä on ollut vähän kahden vaiheilla: haistattaa pitkät koko estabhlismentille ja jättää äänestämättä tai äänestää vielä jotain esim. IPU:n ehdokasta.
Kun joku sinun kaltainen tyyppi vielä tosin näkee parlamentaarisen vaikuttamisen mahdollisuudeksi ja näkee kaiken sen vaivan, tulen varmasti äänestämään häntä.
Sande presidentiksi! Saa koko Suomi äänestää.
VastaaPoista"Älä äänestä ehdokasta, jonka tunnet, vain siksi että tunnet. Katso mitä puolue ajaa. Mihin se pyrkii. Mikä on sen keskeisin tavoite."
VastaaPoistaMitä tuokaan sinänsä ihan järkevä ohje kuitenkaan hyödyttää jos se paras, eli äänestämäsi Perussuomalainen puolue ei sitten kuitenkaan saa riittävää kannatusta ja jää kannatuksen puutteen vuoksi näiden wanhojen mätäpuolueiden korruptiopolitiikan vangiksi.
Ison rahan omistama koneisto ja koneiston etua ajavat tahot jyllää ja he myös luovat pelisäännöt joihin puolueiden on sitten viimekädessä kuitenkin taivuttava. Puolueita ohjastavat ekonomistit ja muut neuvonantajat ovat tietenkin itsekkin keskeinen osa koneistoa.
Perusongelma on sairaan ja sekaisin olevan ihmismielen luomassa päätöksentekojärjestelmässä, eli aivan sama miten äänestätte, kun ette voi vaikuttaa oikeasti päätöksiin, vaan ainoastaan siihen ketä valitaan päättäjiksi. Vasta sitten voi alkaat tapahtumaan jonkinlaista todellista muutosta, kun kansalle annetaan mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin. Sittenkään ei vielä asiat tule kuntoon, koska todellinen vika on sairaassa ja sekaisin olevassa ihmismielessä ja jos siinä ei ala tapahtumaan muutosta, mikään tuskin oleellisesti muuttuu paremmaksi.
VastaaPoista