sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

VALEUUTINEN - MALLIESIMERKKITänään on suomalaisessa valtamediassa levitelty hyvin laajasti ja läpikäyvästi valeuutista, jonka jokaisen toimittajan pitäisi tietää virheelliseksi, eli valeuutiseksi. Näin ei kuitenkaan näytä olevan. Kyse on malliesimerkistä siitä millaisia valeuutiset ovat ja miten niillä pyritään tekemään sitä informaatiovaikuttamista, josta valtamedia on itse huutanut jo muutaman vuoden ajan. Tätä valeuutista on julistanut YLE suureksi häpeäkseen.
https://yle.fi/uutiset/3-10317014

Käydäänpä tämä YLEn valeuutinen läpi kokonaisuudessaan.

Otsikko on roheasti: "Israel päästi turvaan 800 syyrialaista "Valkokypärää" – työskentelivät siviilien auttamiseksi sodan runtelemalla rajalla".

Syyriassa operoivat valkokypärät ovat koko ajan olleet osa Syyriassa toimivaa Al Qaida-terrorijärjestöä, joka on myös käyttänyt nimeä Al Nusra. Asia on ollut tiedossa jo vuosien ajan aivan yleisesti läntisessakin  mediassa ja varsinkin siinä YLEn valeuutisiksi haukkumassa vaihtoehtomediassa, joka nimenoaan perustuu kansalaisaktivismiin.

Leipistekstissä tämä YLEn valeuutinen sitten valehtelee siitä mistä on kyse:

"Syyrialaiset avustustyöntekijät ja heidän perheensä pelastettiin ensin Jordanian puolelle, josta heidät kuljetetaan Britanniaan, Kanadaan ja Saksaan."

Kyse on Al Qaidan osastosta. Sen voi todeta videoista joita tehtiin Itä-Aleppossa sen jälkeen kun Al Qaida oli ajettu sieltä pois. Valkokypäröitä on myös ISISin alueella.

Valkokypärät eivät ole avustustyöntekijöitä, vaan osa Al Qaidaa eli Al Nusraa ja osa heistä kuuluu jopa Al Qaidan taistelujoukkoihin. Tämäkin tosiasia on ollut yleisessä tiedossa jo vuosien ajan.


YLEn valeuutinen jatkuu samalla linjalla hieman terävöittäen valhettaan:

"Israel on päästänyt turvaan 800 syyrialaista avustustyöntekijää, jotka työskentelevät maassa sodasta kärsivien siviilien auttamiseksi."

Kuten jo edellä olevasta materiaalista on tullut ilmi, kyse ei ole avustustyöntekijöistä vaan terroristijärjestön jäsenistä, jotka toimivat nimenomaan Al Qaidan taistelujoukkojen kanssa niiden apuna.

"Israelin armeija ilmoitti asiasta sunnuntaina. Avustustyöntekijät on evakuoitu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Israelin miehittämillä Golanin kukkuloilla sijaitsevalta Syyrian raja-alueelta."

Jo vuonna 2013 israelilainen Haaretz-lehti kertoi Israelin armeijan kouluttavan ja huoltavan Al Qaidan joukkoja Golanin kukkuloilta. Golanilla oli myös kenttäsairaala Al Qaidan taistelijoita varten. Tämä oli siis israelilainen lehden julkistama tieto vuodelta 2013. Uutisia Israelin ja Al Qaidan yhteistyöstä Golanilla on tullut koko sodan ajan enemmänkin, 
https://new.euro-med.dk/20150411-dialectic-hypocrites-named-and-shamed-un-reports-that-israel-collaborates-with-al-qaeda-and-isis-in-syria.php

"Avustustyöntekijät kuuluvat Syyrian siviilipuolustusjärjestöön, niin kutsuttuihin Valkokypäriin."

Valkokypärillä ei ole mitään tekemistä Syyrian siviilipuolustuksen kanssa. Siitä on koko yrittänyt huolehtia Syyrian pelastuslaitos, jonka puhelinnumerokin on koko sodan ajan ollut 113 ja on edelleen toiminnassa. Valkokypärillä ei ole mitään hätäpuhelinta, koska se ei ole mikään pelastusjärjestö vaan osa terroristijärjestöä.

"Työntekijät ja heidän perheensä pelastettiin ensin Jordanian puolelle, josta heidät kuljetetaan länsimaihin. Jordania on ilmoittanut kuljettavansa heidät Britanniaan, Kanadaan ja Saksaan."

Tässä on tämän valeuutisen ydin. Satoja Al Qaida -terroristeja siirretään länsimaiden toimesta länsimaihin pysyvästi asumaan. Tämä paljastaa jokaiselle Syyrian sotaa seuranneelle kenen toimeksi annosta nämä kapinalliset ovat Syyriassa sotineet.

Seuraava väliotsikko kuuluu: 
"Hengenvaara uhkasi avustustyöntekijöitä".

Otsikko on siis propagandan peruskaavan mukaista toistoa, joka on aivopesun helpoin ja yksinkertaisin muoto. Terroristeille annetaan uusi merkitys toistamalla sitä lauseesta toiseen. Ideana on että toisto jää lukijoitten ja kuulijoitten ja katsojien alitajuntaan ja sieltä sitten kumpuaa ikään kohdeyleisönä olleiden ajatuksiin tietoisella tasolla "tosiasiana". 

"Evakuointi tehtiin Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten liittolaisten pyynnöstä. Avustustyöntekijöiden katsottiin olevan hengenvaarassa."

Toistetaan sanaa avustustyöntekijä sensijaan, että kerrottaisiin kyseessä olevan länsimaiden palkkasotureina toimineista terroristeista.

"Jordanian ulkoministeriön mukaan avustustyöntekijät suostuttiin ottamaan vastaan "puhtaasti humanitaarisista syistä".

"Turvaan siirretyt vapaaehtoiset työskentelivät Syyrian opposition hallitsemalla alueella Syyrian lounaisosissa. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan(siirryt toiseen palveluun)työntekijät joutuivat Syyrian hallituksen hyökkäyksen kohteeksi."

Terroristeille annetaan jälleen toiston avulla uusia nimiä: vapaaehtoinen, työntekijä jne.

"Jordania vahvistaa maahan saapuneen 800 ihmistä. Epäselvää silti on, sisältyykö lukuun avustustyöntekijöiden perheenjäseniä. BBC:n mukaan Jordaniaan olisi päässyt vain 422 vapaaehtoista ja heidän perheenjäsentään."

Yllättäen lipsahtaa ettei olekaan varmaa onko näitä Israelin Jordaniaan evakuoimia terroristeja 800 eli kokonainen pataljoona, vai 422, ja onko joukossa edes yhtään perheenjäsentä  vaikka jutun alussa niin väitettiin. Lisäksi toistetaan terroristi-nimen sijaan nimityksiä Avustustyöntekijä ja Vapaaehtoinen.

"Israelin puolustusvoimat aikoo evakuoinnista huolimatta olla puuttumatta Syyrian konfliktiin."

Tämä on suoraa valhetta. Israel pommitti vain muutama päivä sitten Aleppoa. Joko YLEn uutistoimitus valehtelee, on todella amatöörimäinen tai idiootteja täynnä, sillä luulisi uutistoimituksen päälliköiden muistavan edes omat uutisensa.

"Syyrian sisällissotaa on käyty vuodesta 2011 lähtien. Eri ryhmiin kuuluvat maltilliset ja islamilaiset kapinalliset taistelevat hallitusta vastaan. Sotaan ovat sekaantuneet myös monet ulkovallat."

Syyrian sota on nimenomaan Hilary Clintonin ja presidentti Obaman käynnistämä sota, johon länsimaat ovat sekaantuneet alusta saakka ja Venäjä myöhemmin Syyrian hallituksen pyynnöstä. Clintonin ja Obaman syyllisyydestä ei ole siitäkään mitään epäilystä tai harhaa. Se on täysin yleistä tietoa maailmalla. 

"Valkokypärät on perustettu vuonna 2013. Se on vapaaehtoisten avustajien verkosto, joka on toiminut eri puolilla Syyrian kapinallisalueita virallisten pelastusjärjestöjen puutteessa. Jäsenet ovat pelastaneet tuhansien siviilien hengen."

Tämä kappale on puhdasta propagandaa. Valkokypärät ovat toimineet vain niillä alueilla jotka joko Al Qaida tai ISIS onnistui valtaamaan. Virallisten pelastusjärjestöjen edustajat nämä kaksi reimaa YLEnkin suosiossa paistattelevaa terroristijärjestöä tappoivat aina kuin mahdollista, koska viralliset pelastusjärjestöt ovat niiden silmissä osa Assadin hirmuhallintoa. Näin ollen viralliset pelastusjärjestöt eivät ole voineet toimia terroristien valtaamilla alueilla, koska heidät on tapettu tai ajettu pakoon.

"Järjestöstä on tehty länsimaissa kaksi palkittua dokumenttia ja se on ollut ehdolla myös Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi."

Loppuun YLE heittää pari ajatusta, joiden pitäisi pehmittää lukijat, kuulijat ja tv-uutisten katsojat suosiollisiksi näille terroristeille. Katsotaanpa millaista PR-materiaalia he ovat itse itsestään Nettiin ladanneet, niin jokaiselle tulee selväksi millainen valeuutinen tämä on alusta loppuun saakka.

Hyvällä syyllä voidaan kysyä miksi Suomen Yleisradio osallistuu tällaisen  valeuutisen levittämiseen ja miksi sen mielestä tuhansia lapsia ja naisia murhanneen terroristijärjestön jäseniä pitää yrittää pestä puhtaiksi rikoksista ihmiskuntaa vastaan.
Al Nusran eli Syyrian Al Qaidan miehiä viemässä kahta lasta teloitettavaksi. Oikealla Valkokypäränäkin esiintynyt teloittaja.
YLEn vapaaehtoisten avustustyöntekijöiden mestaaman kolmevuotiaan kristityn syyrialaistytön ruumis. Tämä kuva herätti tuoreeltaan suurta kohua ja myöhemmin Al Nusra pyysi anteeksi julkista mestausta. Ei itse tekoa. 

11 kommenttia:

 1. Hieno homma että toit asian julki. Ongelma on että ehkä prosentti ihmisistä tietää tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on siinä että ainoastaan sitä prosenttia asia kiinnostaa. Muut ei välitä pa...kaan.
   Suurin osa suomalaisistakin on sitä mieltä että "aina siellä on sodittu, iso pommi niskaan vaan".

   Poista
 2. Olin tuiki yllättynyt nähdessäni ylen ohjelma näistä terroristeista. Minulle he ovat jääneet mieleen lähinnä siksi, että he ovat systemaattisesi syyttäneet Syyriaa kaasuhyokkäyksistä, jopa silloinkin kun viralliset asiantuntijat ovat todenneet, että kaasuhyokkäyksestä ei loytynyt jälkeäkään.

  VastaaPoista
 3. Tein blogistasi blogin:
  http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258537-yle-hesari-valkokyparat-ja-muu-valhemedia

  VastaaPoista
 4. Tämä täytyy linkata ylelle...

  VastaaPoista
 5. kuvan alle päässyt ikävä auto-correct typo "pitäisilukea kohua"

  VastaaPoista
 6. Tämähän on nyt ihan selvä juttu, että Israel auttaa "Syyriassa toimivaa Al Qaida-terrorijärjestöä, joka on myös käyttänyt nimeä Al Nusra".

  Tästä tyhmempikin ymmärtää, miten ylipäätään oli mahdollista, että arabit onnistuivat tuhoamaan Worl Trade Centerin: juutalaiset auttoivat ;)

  VastaaPoista
 7. Jospa uutisointi Suomessa saataisiin epäpoliittiseksi, lähinnä Ruotsin malliin. Toivottavasti tuo Venäjän netti tulee pian toimivaksi. Silloin saadaan mahdollisuus tutustua erilaisiin näkemyksiin, laidasta laitaan.

  VastaaPoista
 8. ylen valeuutisia,tää on tätä ylen.valeuutisointia

  VastaaPoista
 9. Eli tämän jutun perusteella Britannian armeijan evp upseeri James Le Mesurier, joka perusti tämän järjestön, olisi Isis-terroristi? Venäjän propagandassa tämä yhdistettiin Isisiin, ei missään muualla. Tämä koko juttu perustuu valeuutisiin. Siksi MV-Sheissekin nosti sen taas esille.

  VastaaPoista