Pääministeri Stubb on taas avannut sanaisen arkkunsa Naton puolesta. Katsotaanpa mitä hän Uuden Suomen jutussa sanookaan.
"Alexander Stubbilta suorat sanat: ”Suomalaisten suhteessa Natoon on skitsofrenisia piirteitä”"
Heti otsikossa Stubb ilmoittaa, että koska suomalaiset suhtautuvat kielteisesti Natoon, tai ainakin ehdoton enemmistö heistä, kyseessä täytyy olla jonkinlainen mielisairaus. Näin ylimielinen herra on. Jos et ole samaa mieltä hänen kanssaan, sinun on oltava hullu jollakin tavalla. Onko Stubbilla pätevyys tehdä moisia analyyseja, on tietenkin toinen kysymys. Jotkut kommentaattorit ovat myös epäilleet miehen itsensä henkistä tasapainoa jo jonkin aikaa.
"Pääministeri
Alexander Stubb (kok.) sanoo tänään Paasikivi-seurassa pitämässään
puheessa, että Suomen tulisi hakeutua Naton jäseneksi. Stubbin mielestä
Nato-jäsenyys olisi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan ja
länsi-integraation seuraava looginen askel."
Nato-jäsenyys olisi maamme koko historian menestyksekkäimmän ulko- ja turvallisuuspolitiikan looginen vastakohta. Se tekisi meistä jälleen kerran suurvaltojen pelinappulan ja mahdollisen sotatantereen. Mikä tämä mystinen länsi-integraatio sitten on? Aivan, se on maamme itsenäisyyden lakkauttaminen, itsenäisyydestä luopuminen, kansallisen päätösvallan siirto ulkomaille ulkomaalaisten käsiin. Sitä se on ollut ja Nato sinetöisi maamme kohtalon alusmaana. Se on ollutkin Alexander Stubbin ääneenkin sanoma tavoite.
"- Meidän suomalaisten suhteessa läntiseen puolustusliitto Natoon on jopa skitsofreenisia piirteitä. Yhtäältä olemme olleet läheisessä ja meitä suuresti hyödyttävässä rauhankumppanuusyhteistyössä jo vuodesta 1994 lähtien niin, että olemme kumppanina luokan parhaita, ellemme peräti paras oppilas. Toisaalta meillä on erilaisiin myytteihin, harhaluuloihin ja toisen käden tietoihin pohjautuvia käsityksiä Natosta ja sen toimintatavoista, Stubb sanoo puheluonnoksen mukaan."
Nato-kumppanuudesta ei puhuttu halaistua sanakaan vuonna 1994, joten joko Stubb valehtelee nyt tai sitten meille on valehdeltu vuodesta 1994 saakka. Kumpikaan vaihtoehto ei ole kovin miellyttävä, koska ne kertovat jotakin eliittimme puuhista selkiemme takana.
Totuus on se, että juuri Stubb, Ahtisaari ja muut Nato-perskärpäset levittävät väärää tietoa Natosta, levittelevät Nato-myyttejä ja harhoja puheissaan ja lausunnoissaan. Yksi heidän keskeisistä valheistaan on se, ettei Nato muka ole Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto. Se nimittäin on juuri sitä. Yhdysvalloissa asia sanotaan aivan suoraan: Nato on amerikkalaisten johtama sotilasliitto, joka tukee Yhdysvaltojen turvallisuuspolitiikkaa.
Naton operaatiot eivät myöskään ole mitään kukkien ja koulukirjojen jakamisia, vaan sotatoimia. Naton joukot ovat osallistuneet sotatoimiin tällä vuosituhannella Libyassa, Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa, Malissa, Sudanissa, Keski-Afrikassa, Nigeriassa ja Nigerissä, eikä loppua näy. Jokainen voi käydä Irakissa tai Afganistanissa, tai vaikkapa Libyassa katsomassa kuinka Naton rauhan ja jälleenrakennuksen ja demokratian vahvistamistoimet ovat onnistuneet. Parhaillaan Nato vahvistaa rauhaa ja demokratiaa Ukrainassa ja itäisessä Euroopassa, ja hyvältä näyttää sielläkin.
Amerikkalaiset ammattisotilaat ovat myös käyneet näyttämässä osaamistaan mm. Lapissa, jossa Sodankylän jääkäriprikaatin talvisodankäynnin peruskurssi oli heidän mukaansa kovin koulutus, jossa he olivat koskaan olleet. Siis peruskurssi. Amerikkalaisten ammattisotilaiden talvisota ei sujunut muutenkaan ihan niin kuin störmsössä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011619030659_uu.shtml
"Stubb pohtii, milloin olisi ”hyvä aika” hakea Nato-jäsenyyttä:
- Taitaa olla niin, että turvallisuuspoliittisten valintojen tekemiseen ei ole koskaan optimaalisen hyvää aikaa. Se ei ole koskaan helppoa tai yksinkertaista. Vastuullisten päätöksentekijöiden velvollisuus on kuitenkin tarkistaa kiristyneen kansainvälisen tilanteen aikana, ovatko maan vakuutukset kunnossa. Se, joka jää odottamaan syvän rauhan ja kansainvälisen politiikan harmonian tilaa, voi hyvinkin pettyä odotuksissaan, Stubb sanoo.
Stubbin mielestä Nato-jäsenyys ei liity Venäjän uhkaan, vaan kyse on kuulumisesta läntisten demokratioiden joukkoon."
Pääministeri ei siis ymmärrä, että suurin osa suomalaista ei edes halua Natoon. Kyse ei ole siis mistään sopivasta ajankohdasta, vaan siitä, ettei valtaosa suomalaisista halua sotilasliittoon. Stubb yrittää myös lausunnossaan maalailla kuvaa maailmasta, jossa sota on jo käynnissä, vaikka sellaista ei olekaan ainakaan vielä saatu aikaiseksi lähialueillamme, kiivaista yrityksista huolimatta.
Lisäksi pääministeri Stubb antaa ymmärtää, että Natossa ovat kaikki länsimaiset demokratiat. Eivät ole. Naton ulkopuolella ovat Ruotsi, Itävalta, Sveitsi, Irlanti ja Suomi, sekä Kypros. Ehkä nämä maat eivät ole länsimaisia demokratioita, tai pitäisikö sanoa: demonkratioita?
"Venäjästä Stubb toteaa:
- Vahvan itsetunnon kasvattaneen Venäjän käyttäytyminen ensin Krimillä ja sitten Itä-Ukrainassa on ollut paitsi hyvin epämiellyttävää, myös odottamatonta.
- Venäjä määrittelee turvallisuutensa tavalla, joka saa sen naapurit tuntemaan itsensä turvattomiksi. Tämä haaste ei ole ohimenevä."
Pääministeri valehtelee. Venäjä on 1990-luvun alusta saakka ilmoittanut, ettei se hyväksy Natoa Ukrainaan ja että se tulee vastaamaan tällaiseen skenaarioon omilla toimillaan. Kun EU ja Yhdysvallat päättivät vetää Ukrainan omaan valtapiiriinsä, Venäjä reagoi kuten se oli jo parikymmentä vuotta aikaisemmin ilmoittanut tekevänsä. Sen toimissa ei ollut mitään yllättävää. Jokainen, jonka muisti ulottui edes lähimenneisyyteen, tiesi näin käyvän.
http://www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault
Venäjä on määritellyt turvallisuutensa jokseenkin aivan samoin kuin Yhdysvallat on määritellyt oman kansallisen turvallisuutensa. Venäjä myös otti tällä vuosituhannella käyttöönsä amerikkalaisten jo 1970-luvulla luoman opin siitä, että suurvalta huolehtii kansalaistaan missä tahansa päin maailmaan. Tämä oppihan johti jo vuonna 1983 Yhdysvaltojen suorittamaan Grenadan valtaamiseen Karibialla, kun vasemmistolaisen saarivaltion johdossa käytiin valtakamppailua ja joukko amerikkalaisia oli saarella jumissa.
"Stubbin mielestä EU:n roolia ei ole syytä vähätellä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Stubbin mielestä on kuitenkin selvää, että mitään yhteistä armeijaa ei EU:lle luoda."
Stubb voi olla mitä mieltä tahansa, sillä Euroopan Unionin komissio on täysin toista mieltä. Lisäksi Eurooppa parlamentin varapuhemies kertoi amerikkalaisille pitämässään luennossa jo parisen vuotta sitten, että EU aikoo perustaa oman armeijansa lähitulevaisuudessa. Ja nyt tuo ajatus on siis sanottu ääneen komission puheenjohtajan toimesta.
http://www.military.com/daily-news/2015/03/09/eu-commission-president-calls-for-european-army.html
"Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on Suomelle Stubbin mukaan hyvin arvokasta, mutta Suomelle tärkeintä on pitää oma puolustuksensa kunnossa.
- Nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa puolustusmäärärahojen riittävyyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota, Stubb sanoo."
Tätä taustaa vasten onkin hieman erikoista, että kokoomuksen istuessa hallituksessa varuskuntia on suljettu ja armeijaa on kutistettu. Tästä operaatiosta on käytetty nimitystä "armeijan organisaatiouudistus".
"Länsi-integraatio" kuulostaa jo sananakin niin epämiellyttävältä, että päätä särkee.
VastaaPoistaKansa sanoo Natolle ei.
Ps. Mielestäni Stubbin sopivuudesta pääministerin tehtäviin kertoo aika paljon jo se, että hän ihan oikeasti vertaa sotilasliittoa ja sotimista koulunkäyntiin.
Päätinpä tänne vähän kirjoittaa tuosta, kun alkanut ärsyttää nuo ainaiset länsimaiset ”propaganda-uutiset” Venäjästä.
VastaaPoistaTosiaan Venäjän tai muidenkaan valtioiden toimet eivät ole mitenkään odottamattomia, jos aina syvällisemmin tykkää tutustua taustatekijöihin. Muutenkin tuota geopoliittista sekä talousvaltapeliä harjoitellaan molemmin puolin ja Usa tuntuu harjoittavan tätä vielä paljon hävyttömämmin ja useinkin vielä länsimaiden hyväksymänä, vaikka kyseessä olisikin laittomat invaasiot. Tässä esimerkkiä sellaisesta harmaammasta toiminnasta, mitä Usa yleisesti kokoajan tekee horjuttaakseen kilpailijoitaan/vihollisiaan sekä parantaakseen asemaansa maailmalla.
http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-29651742
http://www.globalresearch.ca/the-secret-stupid-saudi-us-deal-on-syria/5410130
Kun ymmärtää, mitä Usa tekee, niin itsekin Putinin asemassa näkisin Usan ja Naton yleensä uhkana. Varmaan voidaan kuvitella, että Usa ei olisi äänetön, jos Venäjä pyrkisi haalimaan Kanadaa, Meksikoa ja muita naapureja sotilaallisiksi liittolaisikseen. Eli Putin varmasti kokee olevansa myös uhattuna, jos se tuntee Venäjän olevan kaikilta suunnilta piirritetty, kun jo kaikenlaisilla talouspakotteillakin pyritään laittaa Venäjä polvilleen. Tästä voidaan sitten todeta, että suurvallat tekevät kukin oikeudettomia toimia toisia maita kohtaan vain oman etunsa nimissä, joten ei ole yhtään sen moraalittomampaa, että Venäjä myös pyrkii taktisin siirroin pitää asemansa.
Mitä tulee Ukrainaan, niin sen sisäiseen politiikkaan vaikutetaan paljon ulkomailta ja pääosin Usan toimesta - tässä vähän konkreettista viestittelyä asiasta:
https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k
Eli millään osapuolella ei ole puhtaita jauhoja pusseissa, mutta silti länsimaisen median vaikutuksesta meidät ollaan aivopestyjä näkemään Venäjä suurena pahiksena.
Tuon kaiken takana on siis valtataistelua suurten valtojen välillä ja hyvin keskeisenä osana kaikessa on euroopan energiamarkkinat. Usa pyrkii tekemään kaikkensa, jotta Venäjä ei saisi suurta jalansijaa tässä ja tuon vuoksi tämäkin Ukraina tilanne on eskaloitunut tähän pisteeseen ja tulee vielä menemään paljon pahemmaksi. Usan dollarikin on tiedetysti romahduksen partaalla, joten ne tarvitsevat nämä euroopan energiamarkkinat tai suuren sodan pysyäkseen edes pystyssä.
http://canadafreepress.com/index.php/article/new-cold-war-us-russia-fight-over-europes-energy-future
http://www.silverdoctors.com/how-i-know-that-the-us-dollar-will-collapse/
Myös Venäjän vakaan tulevaisuuden kannalta on elintärkeää energiamarkkinoiden takaaminen euroopassa ja tähän laajalti sisältyy se, että he pystyvät myös turvaamaan nämä resurssit. Tuon vuoksi Venäjä tarvitsee Mustanmeren kaasuputkensa ja Crimean laivastotukikohtansa turvaamaan nämä. Onhan myös Crimean väestöstä 60% venäläisiä kuin myös osa muista Ukrainan itä-osioista. Muutenkin Crimean asukkaat äänestivät(tosin kiisteltyä on tästäkin) liittymisestä Venäjään, joten paperillahan Putin taistelee omien vuoksi, mikä tietysti on myös osa sitä venäläistä propagandaa.
http://www.euractiv.com/sections/energy/putin-we-havent-given-south-stream-project-312224
Tässä on alhaalla on vielä hyvä linkki videoon, mikä antaa kaikille vähän ymmärrystä, että Ukraina ei tosiaankaan ole yhtenäinen valtio, vaan todella pahasti kahtia jakautunut. Kun sen ymmärtää, mitä muuta kuin kapinointia voi odottaa tapahtuvan, kun entinen presidentti Viktor Yanukovych erotettiin laittomasti virastaan, vaikka hänet oltiin demokraattisin vaaleihin tähän asemaan valittu? Tähän vaakaan kun vielä lisää sen, että seuraava presidentti oli täysin oro-EU--mielinen, en ihmettele edes, että osa väestöstä näki, että valta on anastettu ja näki parhaakseen taistella tätä vastaan.
http://www.vox.com/2015/3/25/8284993/the-real-roots-of-the-war-in-eastern-ukraine
-Jari Robson
Todistetusti kokoomusjohto (Niinistö, Katainen, Stubb) lupasivat henkilökohtaisesti yhdysvaltojen suurlähettilään kautta USA:n valtionjohdolle suomen liittyvän Natoon, kun he pääsevät poliittiseen valta-asemaan, nyt tuota lupausta toteutetaan.
VastaaPoistaEnsimmäinen vaihe oli antaa suomeen käyttöoikeus Nato-jouloille ja vaihe kaksi on täysjäsenyys. Kaiken taustalla on raha ja luonnonvarat, Nato on rahantekokone joka takoo massiivista voittoa omistajilleen (USA:n valtaeliitti sekä pienemmällä tasolla sotateollisuuden henkilöstö), sekä toimii dollarin aseman ylläpitäjänä maailmankaupassa.
Kokoomus on tässäkin asiassa ns.myynyt suomen USA:n valtaeliitille, henkilökohtainen palkkio on heidän motiivinsa toimilleen (eri tavoin, valtaa ja varallisuutta).
Koomisinta episodissa Stubb on, että hän ei ole (omien sanojensa mukaan) suomalainen, vaan eurooppalainen jonka esikuva on USA:n valtaeliitti johon hän haluaa päästä antamalla suomesta myötäjäislahjana mahdollisimman paljon, vaimonsa hoitaa juridiikan (niinkuin on takapiruna kaiken tehnyt tähänkin asti). Stubille suomi on ponnahduslauta, tietoisesti käyttää suomea pääsylippuna päästäkseen vallan huipulle (näin hän toivoo, muttei ymmärrä että sinne hän koskaan ei pääse, teki mitä tahansa).
Kokoomusjohto (Niinistö, Katainen, Stubb) on tehnyt kaikkensa että suomi lakkaisi olemasta sotilaallisesti puolueeton (on tehty maanpetoksiakin asian johdosta) ja pyrkinyt muutenkin saamaan suomen konkurssitilaan.
Jakanut suomea ulkomaalaisille ilmaiseksi ja laatinut säädökset jotka takaavat globaaleille yrityksille suomessa kaikki oikeudet (muttei velvollisuuksia) ja pyrkinyt lähes kaikin mahdollisin keinoin lamauttamaan suomalaisen pk- ja makrotason yritystoiminnan verottamalla yritykset kuoliaiksi.
Kokoomukset toimet suomessa valta-asemassa pitää nähdä kokonaisuutensa, eikä tarttua yksittäisiin asioihin, Nato-projekti on vain osa suunnitelmaa.
Tarviiko suomen edes liittyä NATOon kun isäntämaasopimuksen ratifioimisen jälkeen (pari tuntia eduskunnan aikaa), suomen armeija, infra ja maa-alue on NATOn käytössä ilmoitusasiana. Saimme siis tällä sopimuksella kaikki NATOon kuulumisen haitat, mutta minimaaliset hyödyt.
VastaaPoista